testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 11.11.2022 10:18:59

NOVA STRANKA ŠPORT ZA ZDRAVJE V LJUBLJANI

Ljubljana si to zasluži!

 V listi Šport za zdravje smo se odločili za kandidaturo na letošnjih lokalnih volitvah iz več razlogov.

Šport

Prvi in največji je ta, da smo ekipa mladih ljudi, ki se že več let aktivno ukvarja s športno politiko na vseh ravneh. Želimo si, da bi bile zadeve v MOL bolj integrirane in dostopne vsem občankam in občanom. Na tem področju se da narediti veliko – od boljšega povezovanja društev in športnih organizacij do izboljšanja pogojev za rekreativne športnike, še posebej za ranljive skupine, kot so starejši in invalidi.

Zdravje

Drugo področje, za katero se zavzemamo, je zdravje. Alarmanten je podatek, da danes v Ljubljani kar 14.000 ljudi nima dostop do osebnega zdravnika. Gre sicer za problem, za katerega je primarno odgovorna neodgovorna državna politika. Determinirani smo, da na tem področju prevzamemo občinsko pobudo in tako prispevamo k rešitvi pomembnega problema, ki neposredno naslavlja vse občanke in občane.

Zavzemamo se za takojšnje izboljšanje razmer: – za vzpostavitev dodatnih ambulant, v katerih bodo ljudje imeli dostop do zdravstvenih storitev, dokler ne najdejo osebnega zdravnika; – za vzpostavitev posebne dežurne službe v času, ko osebni zdravnik ni na voljo; – za hišne obiske nepokretnih občank in občanov.   

MM1_8844

Neodvisni

Smo neodvisni in želimo biti glas vseh občank in občanov ne glede na njihov ideološki profil. Ne zanimajo nas ideološke delitve in teme, ki vnašajo razdor med ljudi, pri čemer nimajo nič s kakovostjo življenja občank in občanov MOL. Zavedamo se, da je za uresničitev naših idej potrebna politična podpora, in želimo si dobiti priložnost, da nekatere stvari premaknemo na bolje. Za to imamo ogromno energije in dobre volje.

163-32-logo sport za zdravje

Spoznajte nas

V prihodnjih dneh se bomo občankam in občanom predstavili na trgih in ulicah, na naši spletni strani in družbenih omrežjih. Predstavili bomo naš program in kandidate za mestne svetnike. V svojem mandatu, če nam bodo občanke in občani namenili zaupanje, bomo prek instrumentov, kot je participativni proračun, ideje občank in občanov realizirali tudi v praksi. Želimo si podpore, ki ne odreka spremljanja in nadzora našega dela, kot je to pogosto praksa v strankarski politiki.

Ljubljana je naš dom

V Ljubljani živimo in delamo, zato se želimo družbeno angažirati. Zato kandidiramo na volitvah. Nastopamo kot samostojna lista, ki ni obremenjena s strankarsko politiko. Za to smo se med drugim odločiti zaradi silnih delitev, kreganj in nestabilnosti v strankarskem sistemu, ki ne prispevajo k izboljšanju stanja, ampak zanemarjajo probleme, kot je to primer javne zdravstvene politike.

Preprosto si želimo trajnostno naravnano in premišljeno mestno politiko, ki skrbi za zdravje svojih občanov. Za zdrav življenjski slog, za pozitiven odnos do zdravja in življenja. V povolilnem obdobju smo pripravljeni sodelovati in iskati kompromise, ki bodo temelj za implementacijo programskih zavez, s katerimi pozivamo občanke in občane MOL, da nas na teh volitvah podprejo. Želimo si, da se stvari na področju športa in zdravja premaknejo na bolje ter da imajo od tega koristi vse občanke in občani. Ker Ljubljana si to zasluži!

163-32-logo sport za zdravje

Članki iz rubrike