Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ana Vodišek
Ana Vodišek
0 11.11.2022 10:01:12

Plesni klub Bolero: Želijo si izzivov in novih pedagoških podvigov

Ekipa PK Bolero na državnem prvenstvu 2022
ARHIV BOLERO
Sekcija latinskoameriških in standardnih plesov pod taktirko Mihe Vodičarja, dvakratnega svetovnega prvaka v kombinaciji desetih plesov, v Plesnem klubu Boleru deluje od leta 2018.

Začeli so z nekaj nadobudnimi talentiranimi plesalci, danes pa se lahko pohvalimo z lepim številom plesnih parov, ki dosegajo odlične rezultate tako na domačih tekmovanjih kot tudi na največjih tekmovanjih v tujini.

S pomočjo vodstva Zorana Kljuna in Janje Pušl smo ustvarili prijetno okolje za mlade talente in plesa željne mladostnike, kar se je obrestovalo tudi pri vse večjem številu vpisanih članov. Delo sekcije je skrbno načrtovano in oplemeniteno s predanim delom vseh strokovnih članov, med njimi tudi Žive Laterner, ki kot vodja kluba deluje kot glavni nosilni steber celotne organizacije PK Bolero.

S predanim delom pridejo tudi lepi rezultati in mlada ekipa se lahko pohvali z državnimi prvaki med mlajšimi mladinci Denisom Nalijem in Julijo Markovič Halik v vseh treh disciplinah, državnimi podprvaki Žigo Pogačarjem in Evo Ravšl, prav tako podprvaki med starejšimi mladinci Enejem Erženom in Kristino Pavošević ter bronasto kolajno z državnega prvenstva med starejšimi mladinci Žana Ravnikarja in Kiare Rose Švarc. Prav tako smo prejeli prvo nominacijo za udeležbo na svetovnem prvenstvu v standardnih plesih v bolgarski Sofiji za kategorijo mladincev.

Ekipo še povečali

Z letom 2022 so se v sekciji odločili, da poudarimo delo na začetniški skupini, kamor želimo privabiti čim več mladih. S tem namenom smo se odločili povečati svojo ekipo za še enega člana. Med svoje vrste smo povabili Lukaša Mušinko, mednarodno priznanega pedagoga in strokovnega delavca iz Slovaške, ki s svojim znanjem in izkušnjami krepi ekipo začetnikov in tistih, ki so še čisto na začetku svoje tekmovalne poti. Tako Miha kot tudi Lukaš za svoje varovance skrbita srčno in pod budnim očesom tudi drugih strokovnjakov na tekmovalnem področju.

Štirikrat na leto organiziramo dodatne, strnjene plesne delavnice mednarodne ravni, na katerih ponudimo našim plesalcem tudi delo s tujimi trenerji in dodatna izobraževanja na vseh področjih – od aspekta tekme, treninga, videza na tekmovanju, psihološke in fizične priprave. Plesalci cenijo možnost dela z najboljšimi strokovnjaki, saj jim omogoča hitro napredovanje in mednarodno prepoznavnost.

Kot klub se kolegialno povezujejo s klubi po Sloveniji, Italiji, Hrvaški, Češki ter Avstriji – izmenjujejo znanje, delijo ljubezen do plesa, se spodbujajo in med sabo tekmujejo – vse v najboljši družbi.

Prvi in največji

Na željo Zorana in Janje smo z novo sezono podkrepili tudi oddelek družabnih plesov, kjer bo Lukaš prav tako delil svoje znanje in tečaj družabnih plesov dvignil na še višjo raven tako na visoki kot tudi najvišji stopnji. Kot pravi strokovna vodja plesne šole Bolero Janja Pušl: "Privilegij je imeti v teamu strokovnjake, ki so profesionalci na svojem področju, pa vendar si želijo izzivov in novih pedagoških podvigov." Miha Vodičar in Lukas Mušinka to zagotovo sta. Ravno zaradi tako usklajene ekipe v Boleru se število vpisanih v športni ples latinskoameriških in standardnih plesov vztrajno povečuje.

Dolgoročni cilji plesnega kluba Bolero in sekcije za latinskoameriške in standardne plese je postati prvi in največji plesni klub v Sloveniji z največjim vpisom mladih v ta najlepši dvoranski šport, plesalcem pomagati na njihovi poti uspeha, jih voditi, usmerjati in pripeljati do uspeha, ki si ga sami želijo.

Galerija

Članki iz rubrike