Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ou
ou
0 27.10.2022 10:13:20

Zlorabe deklic v ljubljanskem klubu pretresajo Slovenijo: Grozljiva izpoved žrtve odmeva povsod!

nadlegovanje, najstniki, merc, zloraba, spolno nadlegovanje Fotografija Profimedia
Profimedia
Hude obtožbe na račun trenerja ljubljanskega konjeniškega kluba.

Pred skoraj dvema tednoma je slovensko javnost pretreslo razkritje iz neimenovanega konjeniškega kluba v Ljubljani. Javno sta spregovorili ženski, ki sta bili pred več kot desetimi leti in kot mladoletni osebi tarča spolnih zlorab. Nista bili edini.

"Jokala sem, kričala nanj, držal me je za usta, da me ne bi slišali njegovi starši, če bi slučajno bili doma. Ugasnil je luči, spustil rolete. Zdaj si dovolj stara, da lahko poskusiva še kaj drugega. Na polno je silil vame, a nikakor ni šlo. Potem me je obrnil in takrat mu je uspelo," so bile besede ženske, ki jih je pred kratkim zaupala Dnevnikovemu Objektivu. Ta grozljiv dogodek se je zgodil, ko je bila Maja, njeno ime je izmišljeno, stara 13 let. A ni bila edina, daleč od tega. Oglasila se je še ena žrtev, ki je bila članica istega konjeniškega kluba, isti je bil tudi napadalec. Slednjo je posilil pri 17 letih, prva pa je bila priča še enemu posilstvu tretje osebe, ki je bila takrat stara med 13 in 14 let.



Po tem odmevnem razkritju je policija sprožila preiskavo, Maja pa je za Dnevnik potrdila, da jo je poklical kriminalist in da je pripravljena iti na sodišče. "Ugotovila sem, da nisem sama. Javilo se je veliko deklet, prič dogajanja v klubu. Veliko ljudi me je prepričevalo, naj se opogumim in primer tudi uradno prijavim policiji. Pripravljena sem na sodni postopek," je zdaj dejala Maja.

Zakaj sta se oglasili po dolgih letih? Glavni razlog je predvsem ta, da si želita zaščititi mlada dekleta, ki trenirajo v tem klubu, za nameček njun nekdanji trener, ki je zdaj sredi tridesetih let in ki ga obtožujeta zlorab, še zmeraj deluje v tem klubu.

Članki iz rubrike