kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(sm)
(sm)
0 21.09.2022 11:15:06

V znamenju sosedskih derbijev

Slovenska ekipa na peteroboju v Grudah
BZS
Ob pestrem dogajanju na domačih baliniščih je zelo zanimivo tudi na mednarodni ravni. Moška reprezentanca je konec tedna osvojila drugo mesto na peteroboju Adriatic Bocce Confederation v Bosni in Hercegovini, Agrochem Hrast iz Kobjeglave bo kot aktualni državni prvak konec tedna začel evropsko sezono, ženski zasedbi ljubljanskega Krima in Agrochem Hrasta pa bosta nastopili na klubskem pokalu ABC v Srbiji.

Moška članska reprezentanca je pod vodstvom selektorja Davorja Janžiča na peteroboju Adriatic Bocce Confederation Anzur – Lagier v Bosni in Hercegovini s tremi zmagami in enim porazom zasedla drugo mesto. Zmage na izredno kakovostnem turnirju so se veselili Hrvati.

Slovenci vknjižili tri zmage

Slovenci, ki so v Grudah nastopili v postavi Dejan Tonejc, Anže Petrič, Gregor Sever, Gašper Povh in Erik Čeh, so za uvod v petek dopoldne ugnali Srbijo z maksimalnih 14:0, v nadaljevanju turnirja pa so imeli precej težje delo. V soboto so najprej premagali Črno goro z 8:6, nato pa z enakim rezultatom še domačo Bosno in Hercegovino, tako da je o zmagovalcu peteroboja pričakovano odločal nedeljski obračun s Hrvaško.

Napet sosedski obračun

Sosedski derbi je bil ves čas izenačen, Hrvati pa so slavili po zaslugi boljšega izkupička v tekaških disciplinah, tako da so po tesni zmagi z 8:6 osvojili končno prvo mesto pred Slovenijo ter Bosno in Hercegovino, Črna gora je osvojila četrto mesto, medtem ko je Srbija tekmovanje zaključila na zadnjem mestu.


Selektor Davor Janžič je bil s prikazanim zadovoljen: "Fantje so prikazali nekaj odličnih predstav, zadovoljili so me tudi s svojim pristopom in angažiranostjo. Turnir je bil na vrhunski ravni, saj so ob standardno kakovostnih Hrvatih odlično odigrali tudi domačini, svoje trenutke sta imeli tudi reprezentanci Črne gore in Srbije. V tekmi proti Hrvatom so odločale malenkosti. Štafeto smo izgubili za točko, v natančnem zbijanju je bil Tonejc kljub odličnemu rezultatu poražen, v zadnji igri dvojic pa je bilo vse odprto do 20 minut pred koncem."

Prvaki proti hrvaškim podprvakom

V soboto od 14. ure dalje bo kobjeglavski Agrochem Hrast na domačem balinišču v Novi Gorici začel prvo četrtfinalno tekmo moškega evropskega pokala proti Istri Poreč. Kraševci so ohranili jedro zasedbe iz lanske sezone na čelu z Markom Švaro, Gregorjem Severjem, Erikom Čehom, Jako Štremflom in Erikom Petričem. Tako proti aktualnim hrvaškim podprvakom niso brez možnosti, čeprav imajo ti v svojih vrstah številne zdajšnje in nekdanje hrvaške reprezentante. Vodja zasedbe Gregor Rudež pričakuje izenačeno tekmo: "Na obračun smo se intenzivno pripravljali z nastopi na turnirjih, nekateri fantje pa so formo brusili na reprezentančnih akcijah. Če bomo zaigrali v popolni zasedbi, smo lahko enakovredni hrvaški zasedbi." Kapetan Rajko Kavčič je dodal: "Trenirali smo dobro, poškodb ni, tako da smo pripravljeni. Vlogo favoritov prepuščamo tekmecem, ki imajo zelo kakovostno zasedbo. Želimo iztržiti pozitiven rezultat pred povratno tekmo."


Kobjeglavke in krimovke v Beograd

Srbska prestolnica bo od petka do nedelje gostila ženski klubski pokal Adriatic Bocce Confederation, na katerem bosta nastopili po dve ekipi iz Hrvaške in Slovenije ter po en klub iz Črne gore in Srbije. Ob domačem Novem Beogradu, črnogorskem Omladincu ter hrvaških predstavnikih ŠB Čavle in Pula bosta Slovenijo zastopala kobjeglavski Agrochem Hrast in ljubljanski Krim. Zasedbe bodo v petek popoldne in v soboto zjutraj odigrale skupinske dvoboje, sobotno popoldne bo namenjeno polfinalom, nedeljsko jutro pa tekmama za prvo in tretje mesto.

Na prvoligaškem vrhu Krim, Tržič Orodjarstvo Knific, Planina Kranj in Jadran Izola

Konec tedna je prinesel obilo zanimivih obračunov, saj je bil v nekaterih ligah na sporedu dvojni krog. V ženski ligi je z dvema zmagama vrh lestvice zavzel ljubljanski Krim, v prvi moški ligi se s tremi zmagami lahko pohvalijo Tržič Orodjarstvo Žepič, Planina Kranj in Jadran Izola, v drugih ligah pa so na vrhu lestvic Cerkniško jezero, Goriška Brda, Sodražica, Rogovila, Loka 1000 in Bistrica pri Tržiču. 

Galerija

Članki iz rubrike