franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

(sm)
(sm)
0 07.09.2022 11:02:04

Vrhunsko – pa ne le na igriščih

Veselje Slovenk po uspešnem nastopu
BZS
Balinarski spektakel v Ljubljani je upravičil pričakovanja tako v organizacijskem kot v rezultatskem pogledu. Slovenske balinarke so evropsko prvenstvo zaključile z osvojenimi kolajnami v vseh šestih disciplinah, prireditelji pa so prejeli obilo pohval za vrhunsko organizacijo dogodka. Po razburljivem reprezentančnem koncu tedna se bo pozornost balinarske javnosti preusmerila v začetek ligaškega tekmovanja.

"Vsekakor sem s šestimi osvojenimi medaljami zelo zadovoljen. Za nami je uspešno evropsko prvenstvo, ki nam daje upanje, da bomo v prihodnje še uspešnejši, saj so temelji naše reprezentance zelo trdni. V vseh disciplinah je bila konkurenca zelo izenačena. Turčija je navdušila, podobno velja za Srbijo, tako da je konkurenca nedvomno vsako leto zahtevnejša," je črto pod uspešno evropsko prvenstvo potegnil selektor slovenske ženske izbrane vrste Dejan Koren, ki je skupaj s pomočnico Petro Pivk Lukančič v zadnjih mesecih v priprave vložil veliko truda. Nastopajoči so imeli v slovenski prestolnici odlične razmere za igro in bivanje, zaradi internetnega in televizijskega prenosa pa je obračune najboljših evropskih balinark lahko spremljalo občinstvo po vsem svetu.

Petričeva do treh odličij...

Slovenke so bile s šestimi medaljami najuspešnejša reprezentanca po številu osvojenih odličij, ob eni srebrni in petih bronastih pa so bile blizu tudi najvišji stopnički zmagovalnega odra, ki pa se jim je tokrat nesrečno izmaknila. Kar tri kolajne si je okoli vratu nadela izkušena Tadeja Petrič, ki je bila srebrna v štafetnem zbijanju, bronasta pa v igri v krog in dvojicah: "Želela sem si treh medalj, mogoče kakšne žlahtnejšega leska. V kar nekaj tekmah se stvari nikakor niso hotele obrniti v našo korist. Če bi se kakšna krogla zavrtela malce drugače, bi bilo vse skupaj še bolje. Predvsem mi je žal finala štafetnega zbijanja, v katerem sva bili zelo blizu Francozinjama, a nama je malo zmanjkalo."

... Pevec in Volčina do dveh ...

Ob vrnitvi v izbrano vrsto se je z bronoma v igri posamezno in natančnem zbijanju izkazala Ana Pevec: "Občutki so malce mešani, saj bi morda lahko posegla še višje. Vrnitev v reprezentanco je uspela, zdaj pa me čaka še veliko trdega dela, da bom lahko tudi v prihodnjih letih osvajala odličja na največjih tekmovanjih."

Dve kolajni sta pristali tudi v rokah Nine Volčina, ki je bila osredotočena na tekaški disciplini: "Z dvema medaljama sem izpolnila cilj. Zavedam se, da bi se lahko zavihtela še višje, a je izkupiček zadovoljiv. V polfinalu hitrostnega zbijanja me je zmage stal slab začetek, v štafetnem zbijanju pa je bilo nekaj slabih obratov, kar sta Francozinji izkoristili."

...Škobernetovi pa zaslužen bron

Tudi mlada Laura Škoberne je z bronom v igri dvojic upravičila vpoklic v izbrano vrsto: "Čeprav je bil finale zelo blizu, sem lahko zadovoljna. Menim, da sem prvenstvo odigrala na visoki ravni. S Tadejo sva bili zelo blizu zmagi proti italijanski dvojici. Upam, da se bom čim več naučila iz napak, tako da bo naslednjič še bolje. Lepo je bilo igrati pred svojimi navijači. Imele smo izjemno spodbudo s tribun in upam, da bom lahko še kdaj nastopila na takšnem tekmovanju v domačem okolju."

Začetek ligaških bojev

V nedeljo so novo ligaško sezono odprli v najmlajših v kategorijah U-14 in U-18, konec tedna pa se bo začelo tekmovanje v prvi ženski in moški ligi ter v drugih moških ligah.  Moška superliga bo v novo sezono krenila sredi novembra.

Galerija

Članki iz rubrike