denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

konec Njena.si

Sanjski moški: Blaž in Arijanna skupaj smučata,...

luka doncic Ekipa24.si

Lukaaaaa! Dončić po poškodbi z neverjetnim ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 07.09.2022 10:14:00

Skiro triki in igre s skirojem

Se tudi vaš otrok navdušuje nad skirojem? Ga veselijo skiro triki in bi želeli, da pridobi dobro ravnotežje na skiroju?

Skiro za vsakodnevne obveznosti

Če vaš otrok potrebuje veliko gibanja ali želite, da še močneje utrdi ravnotežje na skiroju in je pri manevriranju skiroja še bolj samozavesten, potem je prava izbira skiro za vsakodnevne obveznosti. Na skiro RollJet lahko otrok pripne šolsko torbo ali manjši nahrbtnik za prostočasne aktivnosti.

Skiro za večjo vključenost v družbo

Skiro je odličen pripomoček za izvajanje različnih aktivnosti. Otroci lahko v prostem času izvajajo različne igre s pomočjo skiroja in se pri tem neizmerno zabavajo. Skiro je odličen za igro posameznega otroka ali seveda v družbi drugih otrok. Pokažite otrokom nekaj idej, kako lahko uporabljajo skiro.

-          Premagovanje ovir

Zložite na pot stole, stožce ali druge predmete (bodite kreativni in pazite na varnost). Sestavite otroku poligon in merite čas, v katerem mu uspe premagati te ovire. Seveda več bo vadil, boljši bo v premagovanju ovir. Dajte mu kasneje možnost, da sam sestavi poligon. Spodbujajte ga h kreativnosti. Z vožnjo med ovirami bo razvijal motoriko in se tega sploh ne bo zavedal. Takšna igra je primerna za posameznika ali za več otrok.

-          Štafeta

Ko je na kupu več otrok s skiroji se lahko lotijo štafete s skiroji. Lahko tekmujejo med ekipami ali igrajo tekmo s časom. Določijo progo po kateri se lahko varno vozijo, se razporedijo po progi in si predajajo štafeto. Vsak prevozi del proge s štafeto.

-          En skiro za več otrok

Pogosto se zgodi, da bo v družbi le nekaj otrok s skiroji. Že en skiro v družbi lahko poskrbi za veliko zabave. Otroci se razdelijo v ekipe. Na npr. 10 metrov si postavijo oviro (koš za smeti, klopca, stol…). Vsak naj prevozi to oviro izmenjajo s skirojem. Če imajo več skirojev lahko tekmujejo istočasno, drugače pa izvedejo bitko s časom med ekipami.

-          Iskanje zaklada

Ker je vožnja s skirojem zabavnejša kot samo tekanje, se lahko otroci na večjem, a varnem območju igrajo iskanje zaklada. Najprej določijo kaj je zaklad, nato ga gusar skrije (gusar je lahko otrok iz ekipe, kakšen starejši otrok ali starš) in otroci preiščejo prostor. Le kdo bo našel zaklad? Igri se lahko priključijo tudi otroci brez skiroja, lahko si skiro občasno izmenjujejo.

-          Avtocesta

Stare dobre krede in pisanje po asfaltu. Otroci si naj narišejo avtocesto na asfalt. Pri tem so lahko kreativni. Običajno se risanje avtoceste prične s povsem ravnimi linijami in nekaj ovinki, kar hitro pa se pričenjajo nove dogodivščine: risanje mosta, parka in seveda različni načini vožnje po določenih predelih te ceste. Na primer: nekje hitreje, pred mostom se je treba ustaviti in prešteti do tri..

-          Skiro triki

Ko otroci usvojijo vožnjo s skirojem, se lahko lotijo novih podvigov. Na primer: vožnja skiroja z drugo nogo, vožnja sede na skiroju in poganjanje z rokami. Vsak naj prilagodi aktivnosti svojim zmožnostim. Pomembno je, da ohranjajo ravnotežje.

Vsaka takšna igra spodbuja otroke k druženju, razvija sodelovanje v ekipi, kreativnost, ustvarjalnost. V otrocih spodbuja športni duh, jih nauči sprejemati poraze in jim daje samozavest ob zmagi. Redna uporaba skiroja pri vsakodnevnih aktivnostih omogoča razvijanje mnogih otrokovih gibalnih sposobnosti.

Da bi bilo zabavneje, se lahko vožnje s skiroju lotijo tudi starši in stari starši. Izberite svoj RollJet. Skiro RollJet ima tri kolesa in je zato zelo stabilen. Primeren je za uporabo pri vsakodnevnih obveznostih, saj lahko nanj pripnete RollJet torbo.

Članki iz rubrike