pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

(sm)
(sm)
0 17.08.2022 10:41:53

Kolajne se kujejo na pripravah

Selektor Dejan Koren
BZS
Tako organizatorji prvenstva stare celine kot najboljše evropske balinarke so na trnih. Čez točno dva tedna bo namreč v Ljubljani slavnostno odprtje evropskega prvenstva, na katerem bo slovenska reprezentanca napadala odličja v vseh šestih disciplinah. Zaključne priprave bodo potekale na mednarodnem turnirju v Srbiji in v slovenski prestolnici.

Po izboru udarnega kvarteta za bitke z evropsko elito se lahko selektor slovenske ženske balinarske reprezentance Dejan Koren posveti piljenju še zadnjih podrobnosti. Konec tedna se bo izbrana vrsta mudila v Srbiji, v dneh pred začetkom evropskega prvenstva pa bo brusila formo na prizorišču na ljubljanskem Rakovniku, ki bo med 31. avgustom in 4. septembrom središče evropskega balinanja. Nastop v Ljubljani je že potrdilo več kot 50 najboljših evropskih balinark iz 11 držav, ki se bodo potegovale za odličja v igri dvojic, posamezno, krog ter hitrostnem, natančnem in štafetnem zbijanju. V sredo, 31. avgusta, bo na sporedu slavnostno odprtje, na katerem bo obeležena tudi 70-letnica delovanja Balinarske zveze Slovenije, v soboto, 4. septembra, pa bodo na sporedu vsi finalni boji.

Pomemben test v Srbiji

Jutri zjutraj se bo slovenska ženske reprezentanca podala v Srbijo, kjer bo v popoldanskih urah odigrala pripravljalno tekmo proti domačinkam, nato pa bo od petka do nedelje nastopala na močnem mednarodnem turnirju Ženske v akciji. Selektor Koren bo skupaj s pomočnico Petro Pivk Lukančič v Srbijo popeljal šesterico. Ob odsotnosti Tadeje Petrič bodo Slovenijo zastopale Ana Pevec, Nina Volčina in Laura Škoberne, medtem ko bodo za drugo reprezentančno selekcijo pod imenom Triglav nastopale Polona Zule, Leja Vehovec in Tanja Marc.

Uigravanje zadnjih podrobnosti

"V Srbiji bomo izpilili še zadnje podrobnosti v mozaiku naše reprezentance. Najprej nas čaka pripravljalna tekma s Srbijo, nato pa še močan turnir v družbi močnih reprezentanc Hrvaške, Turčije, Črne gore in Srbije," je pojasnil Koren, ki upa na dobre predstave: "Nastopili bomo v najmočnejši postavi, saj bo opravičeno manjkala le Petričeva."

Zaupanje v organizatorje

Polne roke dela imajo organizatorji, ki so prepričani, da bodo imele nastopajoče odlične pogoje za igro. S trenutnim stanjem je zadovoljen tudi predsednik Evropske balinarske zveze Tomislav Čurko: "Vrnil sem se z obiska v Ljubljani, kjer sem se sešel z vodstvom Balinarske zveze Slovenije in organizatorji. Slovenci so balinarska velesila in navdušen sem nad energijo, ki jo vlagajo v pripravo na evropsko prvenstvo. Verjamem, da bo domača reprezentanca zelo konkurenčna, obenem pa bo zagotovo imela bučno podporo nabito polnih tribun v prekrasni balinarski areni na balinišču BŠK Krim. Skupaj s partnerji pripravljamo izjemno evropsko prvenstvo."

Članki iz rubrike