roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

sm
sm
0 28.04.2022 11:07:40

V akciji klubi in reprezentance

Reprezentanca u23
Konec tedna je prinesel začetek spomladanskega dela prvenstva v večini balinarskih lig, od petka pa se bodo za visoko uvrstitev na peteroboju Adriatic Bocce Confederation na Hrvaškem borili mlajši člani.

V prvem spomladanskem krogu v prvi ligi za članice so balinarke Pivke Oro Met v derbiju kroga remizirale na gostovanju pri ekipi Kolektor Idrija. Ljubljanski Krim je doma visoko ugnal kobjeglavski Agrochem Hrast, Bistrica pri Tržiču je bila boljša od Šiške, medtem ko je bil obračun Milje – Deskle odigran na praznično sredo.

Pivčanke so bil v Idriji blizu zmage, saj so pred zadnjim delom tekme vodile že s 6:10, a nato slavile le še v igri dvojic, medtem ko so Idrijčanke v končnici zbrale šest točk in prišle do končnega remija. Krimovke so se gostij iz Kobjeglave lotile v praktično najmočnejši postavi in si priigrale prepričljivo zmago, s katero ostajajo v igri za obrambo naslova, Bitrica pa se je s prvo zmago v sezoni otresla dna lestvice.

Po koncu zimskega premora so bile v petek in soboto odigrane tekme 9. kroga v 1. in 2. moški ligi, ki niso prinesle večjih sprememb na lestvicah, tako da vrh lestvic še vedno zasedajo v prvi moški ligi Kozlek Kuteževo in Planina Kranj, v drugih ligah pa Tržič Orodjarstvo Knific, Rogovila, Jadran HK in Cerkniško jezero, ki je ob odigrani tekmi več preskočilo Goriška brda.



Mlajši člani trenirali v Sežani

Selektor moške reprezentance do 23 let Anton Kosar je skupaj s pomočnikom Igorjem Isteničem minuli teden zbral reprezentančne kandidate na uvodnih pripravah v Sežani. Uvodnih priprav so se udeležili Erik Čeh, Jaka Štremfel, Jan Guštin (vsi Agrochem Hrast Kobjeglava), Gašper Povh, Jure Fabjan (oba Skala Sežana), Luka Blaževič (Jadran Izola) in Matija Poljanec (Kolektor Idrija), medtem ko je bil Žan Sodec (Krim Ljubljana) opravičeno odsoten. Mlajše člane čaka prva reprezentančna akcija konec meseca, ko se bodo pomerili na peteroboju Adriatic Bocce Confederation v Crikvenici na Hrvaškem. Kosar in Istenič sta za nastop izbrala Povha, Čeha, Sodca, Štremfla, Fabjana in Poljanca, ki jih v petek popoldne čaka obračun proti Bosni in Hercegovini, v soboto se bodo pomerili proti Srbiji in Črni gori, v nedeljo pa še proti Hrvaški. »Fantje niso ravno v najboljši formi, saj jih je večina že zaključila z ligaškim tekmovanjem. Kljub temu se lahko borimo za najvišja mesta,« je optimističen Kosar.

V nedeljo je v Postojni kandidatke za žensko izbrano vrsto zbral selektor Dejan Koren, ki bo v kratkem izbral balinarke za nastop na Sredozemskih igrah v alžirskem Oranu in Svetovnih igrah v ameriškem Birminghamu.

Galerija

Članki iz rubrike