Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(sm)
(sm)
09.03.2022 11:46:41
Deli članek:

Slovenci blesteli v derbiju serie A

BZS
Gregor Korošec (Marjetica Koper)

Še pred zadnjim krogom rednega dela balinarske superlige sta znana polfinalna para zaključnega turnirja, ki bo na sporedu konec marca. V soboto zvečer bo padla odločitev o potniku v nižji rang. V italijanski serie A so imeli v velikem derbiju pomembno vlogo tudi slovenski balinarji.

Sobotni predzadnji krog je postregel z odločitvijo o zadnjem potniku na zaključni turnir balinarske superlige. V medsebojnem obračunu v Kopru sta se za četrto mesto pomerili domača Marjetica in sežanska Skala.

Po izenačenem začetku so Kraševci prišli v vodstvo po zaslugi 40 točk Gašperja Povha v hitrostnem zbijanju, nato pa so Koprčani stopili na plin. Gregor Korošec je bil uspešen v "brzincu", Dmitar Vujanić in Marko Škerjanc sta prispevala točke v natančnem zbijanju, vrata do koprske zmage pa sta z 48 zadetki v štafetnem zbijanju odprla Gregor in Dejan Korošec. Sežanci so se z novo ničlo dokončno poslovili od zaključnega turnirja, na katerem so bodo Koprčani v polfinalu srečali s Trato, ki je bila v zanimivem nedeljskem obračunu boljša po zaslugi bogatega izkupička v zadnjih klasičnih igrah. Vodilni Škofjeločani so pred tem v soboto premagali Velenje Premogovnik in so še naprej edino neporaženo moštvo v ligi.

Kljub prostemu koncu tedna je drugo mesto zadržal kobjeglavski Agrochem Hrast, medtem ko je Ilirska Bistrica s tesno zmago proti neugodni Postojni potrdila tretje mesto, tako da jo čaka polfinalna bitka z branilci naslova.

Zelo zanimiv je tudi boj za obstanek, v katerem so v soboto zlata vredno zmago slavile Zabiče, ki so se že otresle skrbi, medtem ko čaka ljubljanski Krim in Velenje Premogovnik zelo stresna zadnja sobota rednega dela prvenstva.

Janžiču in Kozjeku derbi serie A

Sobotni sedmi krog italijanske serie A je postregel z velikim derbijem med La Perosino in BRB Ivreo, v katerem sta se zmage veselila člana domače zasedbe Jure Kozjek in Davor Janžič. Slovenca sta bila uspešna že v prvem delu tekme, v katerem je Janžič slavil v trojki, medtem ko je Kozjek v igri v krog s 30:26 ugnal italijanskega reprezentanta Simoneja Narija, v končnici pa je Janžič slavil v igri posamezno, Kozjek pa v igri dvojic. V tehničnih disciplinah sta za poraženo BRB Ivreo nastopila Aleš Borčnik in Anže Petrič, ki sta potrdila dobro formo, saj je Petrič ob zmagi v hitrostnem zbijanju zadel 45 točk, medtem ko je Borko s točko več remiziral proti Hrvatu Leu Brniću. V igri za zaključni turnir ostaja tudi Dejan Tonejc, ki je ob zmagi Novente prispeval točk v igri posamezno.

Mladi tekmovali v Kopru

Balinarski klub Korte je v sodelovanju z občino Izola v soboto v balinarski dvorani Žusterna v Kopru organiziral balinarski turnir mladih v dvojicah do 15 let. Turnirja se je udeležilo osem ekip: Skala Sežana, Postojna, Pivka Oro Met, Kozlek Kuteževo, Pliskovica, Notranjska, ŠB Korte-Izola U-14 in U-15. Po zanimivih in kakovostni igrah je prvo mesto osvojila zasedba Kozlek Kuteževo pred Postojno, ŠB Korte-Izola U-15 in Pivka Oro Met. Naslednji turnir mladih bo v zimskem času organiziran v večnamenski dvorani krajevne skupnosti v Kortah, kjer potekajo zaključna dela in bo namenjeno tudi za balinanje mladih do 15 let. 

Galerija