20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 25.02.2022 18:33:10

Pomembna tekma v Postojni

Postojnčanke gostijo Tržičanke, proti katerim je zmaga obvezna.
psno
Srečanje med Proteusom in Ljubeljem odloča tudi o potniku za Evropo. Litijani na težkem gostovanju Novi Gorici. Kranjčani lahko doma potrdijo naslov. Lahko Rudar pripravi presenečenje? Ženski notranjski derbi bo v Pivki.

Petnajsti krog v elitnih kegljaških ligah ne ponuja nobenega derbija. vseeno pa bo na sporedu kar nekaj zelo lepih in zanimivih srečanj. Tudi v Postojni bosta obe tekmi zelo zanimivi. Na prvi tekmi se bodo dekleta Proteusa pomerile s Tržičankami. Ljubelj je sicer bolj ali manj obsojen na četrto mesto, je pa tekma zelo pomembna za domačinke, ki si ne smejo privoščiti spodrsljaja. Na moškem obračunu istih nasprotnikov pa je v igri še zadnje prosto mesto za Evropo. Poraženec bo praktično odpadel iz tega boja, saj sta ekipi poravnani. Z enakega položaja pa startajo tudi Litijani, ki gostujejo v neugodni Novi Gorici. Tudi domačini namreč potrebujejo točke v boju za obstanek. Zanimiva tekma pa bo prav gotovo tudi v Trbovljah, kjer bo domači Rudar skušal dati vse od sebe, da preseneti Mariborčane. Tudi za knape so pomembne točke, saj še niso rešeni pred najhujšem – izpadom. Konstruktor potrebuje točke v boju za drugo mesto. V Kranju pri Triglavu gostuje Ograjca, ki je v hudo neugodnem položaju. Toda kvaliteta Triglava je zelo superiorna in lahko pričakujemo, da bi že tokrat lahko Kranjčani praktično že slavili nov naslov prvaka. Kamničani bodo na zadnji tekmi tega kroga v vlogi velikih favoritov na tekmi proti Konjicam.



Pri ženskah bo v ospredju tudi notranjski derbi v Cerknici, kamor prihajajo Pivčanke. V zadnjem času igra Brest zelo dobro, zato Pivko čaka verjetno pretežka naloga v cilju priti končno do uspeha proti mnogo starejšim sestram. V Kamniku pa bodo igralke Calcita v boju s Celjankami. V enaki vlogi bodo tudi igralke Impola, ki so se po malce presenetljivi, toda zelo zasluženi zmagi nad Proteusom celo znašle v troboju za naslov prvaka. Miklavž, ki je več ali manj odpisan, nima kakšnih večjih možnosti, pa čeprav bodo igrale doma v Mariboru. Kdo ve, morda pa jim uspe narediti podvig in pokazati letošnjo najboljšo predstavo.



1. A liga moški, 15. krog

Triglav – Ograjca (14.00)

Gorica – Litija (16.00)

Rudar – Konstruktor (17.00)

Calcit – Konjice (17.00)

Proteus – Ljubelj (17.30)



1. A liga ženske, 15. krog

Proteus – Ljubelj (13.30)

Brest – Pivka (14.00)

Calcit – Celje (14.00)

Miklavž – Impol (16.00)

Remoplast prost

Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike