1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

(bzs pr)
(bzs pr)
0 07.02.2022 19:04:58

Novosti za boljšo prihodnost slovenskega boksa

Dejan Zavec in predsednik BZS Robert Reher v novih prostorih
BZS
Boksarsko novo leto se je začelo zelo aktivno na BZS, saj so bile opravljene številne aktivnosti, vezane na tekmovalni del, prav tako pa je potekal tridnevni licenčni seminar za trenerje boksa.

Sodelovanje Boksarske zveze Slovenije in Term Maribor se nadaljuje s čudovito urejenimi prostori v središču Maribora na Volkmerjevem prehodu 4, kjer lahko operativna ekipa deluje nemoteno. V prvih dneh so imeli predstavniki zveze številne obiske in končno ima tudi zveza svoj prostor, kjer lahko sprejema ljudi, ki so povezani s slovenskim boksom.

Šest novih klubov

V soboto je bila prva redna skupščina BZS v letu 2022, na kateri so se zbrali predstavniki večine slovenskih klubov. Veseli dejstvo, da je zveza v svoje vrste sprejela kar šest novih klubov, ki bodo širili boksarsko poslanstvo. Enoglasno in brez zadržkov so bili sprejeti: KBV Bor Bratovž, BK Cinkarna Celje, BK Terme Maribor, BK Litija, BK Direkt in BK Alex Domžale. Na dnevnem redu je bila nova platforma za prijave na tekmovanja, nov disciplinski in tekmovalni pravilnik, pa tudi sistem točkovanja.

Predsednik BZS Robert Reher je ob vstopu v novo boksarsko leto povedal: "V boksarski zvezi se trudimo, da skupaj s svetovno zvezo IBA maksimalno pomagamo slovenskemu boksu na vseh ravneh. Trudimo se na tekmovalnem, izobraževalnem, organizacijskem ter tudi na marketinškem in komunikacijskem področju. Delamo za dobrobit boksark in boksarjev ter vseh trenerjev in predstavnikov klubov, da jim bo kakovostno delo čim bolj olajšano. Na skupščini smo izglasovali nekaj pomembnih novosti za boljšo prihodnost boksa v Sloveniji. Pred nami je še veliko dela in izzivov, ki pa jih bomo dosegli samo s povezanostjo in strokovnim delom."

Izobraževanje

Konec januarja je v Mariboru potekal tridnevni izobraževalni seminar, kjer so trenerjem boksa predajali znanje IBA-inštruktor trenerjev Adam Kusior, prehranski svetovalec Jure Ritlop ter športni psiholog dr. Matej Tušak. Seminarja so se udeležili slovenski trenerji in tudi nadobudni športniki, ki so na poti do trenerske licence. Trenerji igrajo najpomembnejšo vlogo v razvoju boksarjev in pomembna so širša znanja, ki sestavljajo uspeh posameznic in posameznikov v ringu. 

Članki iz rubrike