stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 21.01.2022 21:15:45

Bo Konstruktor dokončno odpadel iz boja za naslov?

Pred igralci Calcita je pomemben derbi s Konstruktorjem. Le zmaga jim še naprej prinaša boj za naslov prvaka.
psno
Derbi 11. kroga kegljaške lige bo na sporedu v Kamniku, kjer domači Calcit gosti aktualne prvake, Konstruktor iz Maribora.

Jeseni  so Kamničani presenetile Mariborčane na njihovem kegljišču. Za Konstruktor je tokrat zmaga nujna, če želi še ohraniti minimalne možnosti v boju za naslov prvaka. Vodilni Triglav ima na sporedu relativno težko gostovanje v Novi Gorici. Kranjčani bodo morali dati od sebe optimalno predstavo in se močno približati rezultatu 3600 kegljev, sicer lahko hitro pridejo do problemov z vedno borbenimi domačini. V Postojni Proteus gosti ranjeni Rudar, ki je pred tednom dni izgubil doma proti Ljubelju. Rudar mora priti do točk, sicer bo sanj o Evropi počasi konec. Na drugi strani pa si kiksa seveda ne smejo privoščiti Postojnčani. Tržičani so odlično krenili v drugi del z malce presenetljivo, toda zasluženo zmago v Trbovljah. Ob tem so dosegli izvrsten ekipen rezultat s povprečjem skoraj 594 kegljev. Na krilih tega rezultata še lažje čakajo na Ljubljančane, ki se sedaj le sestavljajo po težavah z boleznimi in poškodbami.  V vlogi velikega favorita pa bodo Litijani proti Konjicam, ki so očitno prešibke za konkurenco v elitni ligi.



V ženski elitni ligi so tokrat domačinke v veliki prednosti. V Tržiču gostujejo Radeljčanke, ki so se sicer izvrstno upirale pred tednom dni doma proti Impolu. Žal jim je v končnici tekme zmanjkalo moči in koncentracije. Toda če bi igralke Remoplasta slučajno uspele ponoviti tako predstavo, potem bi lahko videli zanimivo tekmo. V Slovenski Bistrici je Impol velik favorit proti Celjankam. Toda domačinke si ne smejo dovoliti kakšnega podcenjevanja, saj lahko hitro nastopijo težave. Pred sezonami je bil notranjski derbi, ki je na sporedu v Postojni, vedno zelo zanimiv in večkrat tudi zelo dramatičen. Toda tokrat so aktualne prvakinje veliko boljše od Cerkničank, ki imajo probleme tudi z boleznijo. V Kamniku domači Calcit gosti Pivko. Pivčanke so sicer zelo simpatična in mlada ekipa, toda manjka jim še veliko izkušenj. Toda če jim steče igra pri vseh igralkah, znajo biti tudi uspešne.



1. A liga moški, 11. krog
Ljubelj – Ograjca, (14.00)
Gorica – Triglav (16.00)
Calcit – Konstruktor (17.00)
Proteus – Rudar /17.30)
Litija – Konjice (17.30)


1. A liga ženske, 11. krog
Ljubelj – Remoplast (10.00)
Impol – Celje (13.00)
Proteus – Brest (13.30)
Calcit – Pivka (14.00)
Miklavž - prost
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike