nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

psno
psno
0 14.12.2021 15:28:18

V novo sezono s kontinentalno licenco

KK Kranj v novi sezoni
psno
Vsak prehod v novo sezono v ekipi povzroči spremembe, članska ekipa kolesarjev KK Kranj pa se je letos dodobra premešala.

Od prejšnje ekipe so ostali le Jaka Vovk, Luka Ziherl, Bine Lotrič in Leon Šarc, v klub pa se vrača Matej Drinovec. Iz vrst starejših mladincev sta se članom pridružila Maks Cvjetičanin in Andrej Černe, iz drugih klubov pa so prestopili Luka Jablanovec, Vid Jeromel in Luka Turkulov, ki prihaja iz Srbije. Iz smučarskih vrst je v kolesarstvo prestopil Enej Mertelj.

Ekipa bo trenirala pod budnim očesom Uroša Repšeta, ki je po zaključku dirkalne kariere presedlal v trenerske vode – pred kratkim je uspešno zaključil trenerski izpit in diplomiral v UCI centru.

"Zahvaljujem se Matjažu Zevniku za zaupanje pri treniranju članske ekipe, ki jo bova letos vodila še s skupnimi močmi. Moj cilj je predvsem, da bo ime Kranj v kolesarstvu pomenilo to, kar je nekoč že. Poudarek bo na razvoju mladih, ki jim želimo zagotoviti najboljše možnosti za razvoj v vrhunske kolesarje in jih hkrati poučiti o načinu življenja pravega športnika. Vsakega kolesarja obravnavam na individualni ravni, tega pa v Sloveniji ne počne veliko ekip. Oči imam tudi na razvoju mladincev, za katere sestavljam plan treningov, njihovo izvedbo pa nadzira Aljaž Kostelec," je o ciljih povedal Repše.

Po dolgih letih prizadevanj direktorja kluba Matjaža Zevnika bo KK Kranj v letu 2022 prvič po sezoni 2013 spet kontinentalna ekipa. "Zame je to velik napredek. Za prehod na kontinentalno raven smo se odločili zaradi več faktorjev. Lažje je dobiti dirke, velik plus pa je tudi to, da bomo lahko po toliko letih spet samostojno dirkali na največji slovenski dirki, Dirki po Sloveniji, in s tem dostojno predstavili naše sponzorje. Prav tako upamo, da bo lažje priti do novih sponzorjev, saj smo kot kontinentalna ekipa zanje bolj zanimivi. Postavili smo petleten plan, v katerem računamo, da bo ekipa dozorela in zmagovala tudi na največjih dirkah. V teh letih se ji bo pridružilo tudi kar nekaj obetavnih mladincev, vodenje kluba pa bom počasi prepustil mlajšim generacijam," je z razvojem dogodkov zadovoljen Zevnik.

Članki iz rubrike