stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 27.11.2021 11:17:09

Kaj lahko stori Ljubelj proti Calcitu?

Gašper Burkeljca je eden od adutov trenerja Spruka na tekmi v Tržiču.
psno
Na najbolj zanimivi tekmi 8. kroga kegljaške lige v Tržiču gostuje Calcit. Tudi odhaja na težko gostovanje v Litijo. Pri ženskah Pivčanke gostijo neugodni Remoplast. V Celju srečanje nekdanjih prvakinj, Celja in Bresta.

V osmem krogu ni na sporedu nobenega derbija. Vseeno pa se v moški elitni ligi obeta zelo zanimiva tekma v Tržiču, kjer bo Ljubelj gostil Calcit iz Kamnika. Kamničani imajo še vedno možnosti za jesenski naslov, zato jim je zmaga obvezna. Toda tudi Tržičani igrajo vedno boljše. Tudi vodilni Kranjčani odhajajo na težko gostovanje v Litijo, kjer jih čaka zelo neugoden tekmec. Proteus ima malce lažje delo, saj bo gostil sosede iz Nove Gorice, ki so za njih vedno neprijeten gost. Na videz lažje delo pa imajo Trboveljčani, ki  odhajajo na gostovanje in to v Slovenske Konjice. Toda Rudar niti pod razno ne sme podcenjevati Konjičanov, sicer jim bo trda predla. Pred tednom dni so se Konjičani izkazali v Kranju z zelo vzpodbudnim ekipnim rezultatom. Tekma v Mariboru pa je bila že odigrana, Konstruktor je zanesljivo ugnal Ograjco.


Glavna favorita za jesenski naslov pri ženskah sta že odigrala svoji tekmi. Kamničanke so slavile v Tržiču, medtem ko so Postojnčanke doma odpravile Miklavž. Se pa zato obetata dve zelo zanimivi tekmi. Prva bo v Pivki, kjer bodo gostovale Radeljčanke, ki so pred tednom dni malce presenetljivo, toda zasluženo zmagale v Cerknici. Tako so Pivčanke dobile pošteno opozorilo. V Celju pa se bosta srečala dva nekdanja velikana v ženski elitni ligi, Celje in Brest. Sedaj ta derbi nima več tistega nekdanjega blišča, saj se obe ekipi nahajata v boju za obstanek. Za oboje so točke zelo pomembne. Vsekakor se nam obeta zelo zanimiva in izenačena tekma, ki pa žal ne bo ponudila kvalitetnega kegljanja.


Pari 8. kroga v 1. A ligah

Moški
Konjice – Rudar (14.00)
Ljubelj – Calcit (14.00)
Litija – Triglav (17.30)
Proteus – Gorica (17.30)
Konstruktor – Ograjca 7:1 (3432:3182)

Ženske
Pivka – Remoplast (13.00)
Celje – Brest (15.00)
Ljubelj – Calcit 1:7 (3218:3253) 
Proteus – Miklavž 6:2 (3359:3182)
Impol – prost
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike