Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

(sm)
(sm)
0 17.11.2021 10:58:32

Rekordna martinova sobota

Martin Zdauc ob semaforju s svetovnim rekordom
BZS
V soboto popoldne smo dobili novo potrditev, da slovenska moška superliga spada med najmočnejša ligaška tekmovanja na svetu, saj je četrti krog tekmovanja postregel z rekordnimi dosežki.

Sobotno popoldne je postreglo z izjemnimi obračuni v balinarski superligi. Sijajen dosežek je na dvoboju med Velenjem Premogovnikom in Ilirsko Bistrico uspel gostujočemu balinarju Martinu Zdaucu, ki je v hitrostnem zbijanju brez zgrešenega meta zadel 51 krogel in s tem izenačil svetovni rekord ter postavil nov državni rekord v tej disciplini. Za nameček je slavil tudi v dveh igrah dvojic in pomagal Ilirski Bistrici do pomembne gostujoče zmage.

Rekord visel v zraku

"Rekordni dosežek je nekako visel v zraku. Sem v odlični formi, vrhunsko kondicijsko pripravljen, pa tudi na zadnjih treningih sem dosegel zelo dobre rezultate. Seveda se ti mora za rekordni dosežek marsikaj poklopiti, obenem pa moraš imeti tudi malce sreče," je pojasnil Zdauc, ki je bil med petminutnim nastopom v "transu": "Sploh nisem čutil utrujenosti, saj me je ponesel adrenalin. Pred začetkom dvoboja sem vedel, da moram iti na vso moč, saj je Velenjčan Zoran Rednak zelo kakovosten tekmec. Med nastopom nisem razmišljal o rekordu, le pred zadnjo kroglo sem si sam pri sebi dejal, da ne smem zamuditi izjemne priložnosti in jo moram zadeti."

Do rekorda v superligi

Zdauc je bil v letošnji sezoni član moške reprezentance in je zabeležil nekaj nastopov na pripravljalnih tekmah ter mednarodnih turnirjih. V domačem elitnem ligaškem tekmovanju se lahko v hitrostnem zbijanju pohvali z izjemnim povprečjem 46,67 točke. "Še posebej sem vesel, da sem 51 točk dosegel v domači ligi, ki je nedvomno zelo kakovostna, letos pa še posebej izenačena, tako da je vsaka tekma nepredvidljiva," je pojasnil Zdauc, ki je v zadnjih dneh zasluženo prejel na stotine čestitk od blizu in daleč.

Tudi Kragelj novi državni rekorder

Na dvoboju med Postojno in Krimom je zablestel domačin Mitja Kragelj, ki je v natančnem zbijanju s 34 točkami postavil nov državni rekord, njegova zasedba pa je proti gostom iz prestolnice prišla do prve zmage v sezoni. "Tekmo sem pričakal z mešanimi občutki, saj nisem vedel, kaj lahko pričakujem po 'bolniški' zaradi covida. Najprej sem zabeležil zmago v igri v krog, nato pa je prišlo na vrsto natančno zbijanje, ki je bilo do polovice zelo izenačeno. Imel sem dober občutek in nizal zadetke, vse do predzadnje pozicije, ko sem se malce preveč nagnil v levo in zgrešil belo kroglo, ki šteje tri točke. Na koncu je bil to edini zgrešeni met. Ponosen sem na ta rezultat ter bučen aplavz soigralcev, tekmecev in gledalcev. Celotno tekmo smo odigrali na visoki ravni. Še posebej velja pohvaliti Dejana Korena, ki je bil med najzaslužnejšimi za prvo zmago v sezoni," je pojasnil Kragelj, izkušeni Koren je dodal: "V letošnji sezoni si želimo obstati med elito in postaviti temelje za prihodnje sezone, v katerih bomo z vrnitvijo domačih igralcev v naš klub napadali višja mesta. Ravno Mitja Kragelj je tisti, ki nam lahko pomaga do boljših rezultatov kot v preteklosti. V boju za naslov vidim Agrochem Hrast in Skalo, mi pa naj bi se z Velenjem, Krimom in morda še kakšno ekipo borili za obstanek."

Delitev točk v kraškem derbiju

Izredno zanimiv je bil kraški derbi med kobjeglavskim Agrochem Hrastom in sežansko Skalo, ki se je razpletel z remijem. Obračun so bolje odprli Kobjeglavci, a so Sežanci zagospodarili v tehničnih disciplinah in pred zadnjim delom tekme prešli v vodstvo. V napeti končnici sta imeli obe ekipi možnost z zmago, a sta se na koncu morali zadovoljiti s točko. Do delitve točk je prišlo tudi na dvoboju v Škofji Loki med Trato in Marjetico Koper. Gostje iz slovenske Istre so bili večji del tekme v vodstvu, a so domačini v zadnjih klasičnih igrah osvojili kar šest točk in se izognili prvemu domačemu porazu.

Mednarodni pokal ABC v Pivki

V Pivki bo konec tedna potekal 1. ženski pokal ABC v organizaciji Adriatic Bocce Confederation in Balinarskega kluba Pivka Oro Met, na katerem bosta nastopili dve najboljši zasedbi iz Slovenije in Hrvaške. Po poletnem premiernem pokalu klubov v moški konkurenci v hrvaškem Pulju bo na sporedu tudi prva izvedba tega tekmovanja v ženski konkurenci. Zaradi trenutne epidemiološke slike bodo letos v ženskem pokalu ABC nastopili le štirje ženski klubi. Hrvaško bosta zastopala aktualni prvak Labin in podprvak ŠB Čavle, Slovenijo pa aktualni prvak Krim ter podprvak in domačin Pivka Oro Met. V soboto bosta na sporedu polfinalna obračuna Krim – ŠB Čavle (10.00) in Pivka Oro Met – Labin (15.00), v nedeljo pa tekmi za tretje mesto (10.00) in prvo mesto (14.00). 

Galerija

Članki iz rubrike