reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 31.10.2021 08:49:46

Atlanto od naslova v ligi MLB loči le še ena zmaga

Profimedia
Moštvo Atlanta Braves je v velikem finalu severnoameriške baseball lige MLB, world series, doma s 3:2 premagalo ekipo Houston Astros in v seriji na štiri zmage zdaj vodi s 3:1. Prvak bi bil lahko znan že v noči na ponedeljek po slovenskem času, ko bodo Braves tekmece znova gostili na svojem Truist Parku.

Četrta tekma finale se je odvijala pred 43.125 gledalci, največ v zgodovini stadiona v predmestju Atlante. Po prvih šestih inningih so vodili Astros, Braves pa so v sedmem dosegli dva home-runa zaporedoma, prvič v zgodovini kluba v tem tekmovanju. Uspešna sta bila Dansby Swanson in Jorge Soler, ter si nato zagotovili tretjo zmago v finalu.

Tekme v olimpijskem mestu iz leta 1996 se je z ženo Melanijo udeležil tudi nekdanji ameriški predsednik Donald Trump, ki je doživel navdušene pozdrave, povsem nasprotno od tekme velikega finala leta 2019 v Washington, ko je še služil kot 45. predsednik ZDA, poročajo ameriški mediji.



Vodstvo ekipe Braves je po tekmi dobilo vprašanja, če je bil povabljen, saj so bili proti obisku v okrožju, kjer je na lanskih volitvah večino dobil Joe Biden, tako predstavniki staroselcev kot nekatere druge skupine.

Trump je trdil, da ga je povabil predsednik lige MLB Randy Levine, a je MLB pojasnila, da je Trump sam želel priti na tekmo, kar je potrdil tudi prvi mož Atlante Terry McGuirk, ki je dejal, da jih je Trump zaprosil za obisk.

Značke: baseball, finale

Članki iz rubrike