mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.06.2021 14:11:45

Garnbretova z odliko tudi v polfinalu balvanov

Martin Metelko
Janja Garnbret nadaljuje odlične nastope na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v Innsbrucku. Na praznični petek je Slovenijo ob dnevu državnosti razveselila z zmago v težavnosti, danes pa je novo zanesljivo predstavo uprizorila v polfinalu tekme v balvanskem plezanju. Garnbretova bo edina slovenska predstavnica v finalu balvanov.

Dvaindvajsetletna Korošica je v polfinalu balvanov svetovnega pokala v Innsbrucku prikazala najboljšo predstavo. Edina je osvojila vse štiri polfinalne balvanske smeri do vrha. Čeprav je tudi sama delala napake. Za rešitev prvega balvanskega problema je rabila štiri poskuse, za četrtega, ki ga ni rešila nobena od tekmic, tri, drugega in tretjega je zmogla v prvo.

Druga slovenska polfinalistka Katja Debevec je z enim rešenim balvanom tekmovanje sklenila na 12. mestu. Edini slovenski predstavnik v moškem balvanskem polfinalu Anže Peharc je tekmo z enim vrhom končal na končnem 17. mestu.

Japonec Kokoro Fujii je tako kot Garnbretova med ženskami edini osvojil vse polfinalne smeri.



"Tudi v balvanih bi rada zmagala. Grem tekmovati s 100-odstotnim fokusom, se pa lahko karkoli zgodi, želim si zmagati, bomo videli," je še pred današnjim polfinalom v izjavi za STA dejala Garnbretova.

Glavna slovenska kandidatka za olimpijsko zlato avgusta v Tokiu je bila zelo vesela petkove zmage, ko je osvojila prvo zmago sezone v težavnosti na najlepši možni način z osvojenim vrhom finalne smeri.

"Na prvi tekmi ne veš, kako so pripravljene ostale, a si dobro treniral ali nisi, obstajajo dvomi. Sem zelo zadovoljna, kako sem plezala vse smeri, v kvalifikacijah, polfinalu in finalu, v katerem sem plezala res sproščeno in sem uživala. Dobila sem potrditev, ki sem jo rabila," se je najboljša slovenska športna plezalka še enkrat ozrla na tekmo v težavnosti.

Članki iz rubrike