mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 03.06.2021 15:05:38

Pred ljubitelji parašporta je nov vrhunec

Slovenija, točneje Zveza paraplegikov Slovenije, bo skupaj z Občino Kamnik in ob podpori generalnega pokrovitelja NLB d.d. med 11. in 13. junijem organizirala 13. sezono regionalne košarkarske lige na vozičkih NLB Wheel.

Urnik tekmovanja
Liga NLB Wheel, 13. sezona, Kamnik, 11. - 13.6.

11.6.
predtekmovanje

12.6.
predtekmovanje

13.6.
tekma za 7. mesto (10.00)
tekma za 5. mesto (11.45)
tekma za 3. mesto (13.15)
tekma za 1. mesto (15.00)

Osmerica iz štirih držav
Tekmovanje ima bogato in dolgo tradicijo, v domačih in tujih košarkarskih krogih je cenjeno in spoštovano, ker slovi po kvalitetni košarki in dobri organizaciji. Tudi zato so se ekipe hitro prijavile za sezono, ki jo bomo to pot izpeljali turnirsko (torej vse v Kamniku med 11. in 13. junijem). Za trinajsti naslov prvaka lige se bodo tokrat potegovalo osem ekip iz BiH, Srbije, Hrvaške in Slovenije. Po žrebu bodo v skupini A nastopile: KIK Zmaj iz Gradačca, KIK Sana iz Sanskega Mosta, KKOI Zadar iz Zadra, POKS iz Srbije, v skupini B pa KKI Vrbas iz Banja Luke, KIK Una Sana iz Bihaća, Parasport Slovenija in KKI Zagreb iz Zagreba.

Dosedanji prvaki Lige NLB Wheel:
2008/2009 - KIK Sana
2009/2010 - KIK Sana
2010/2011 - KIK Sana


2011/2012 - KIK Sana
2012/2013 - KKK K3 Sarajevo
2013/2014 - KKI Vrbas
2014/2015 - KKI Vrbas
2015/2016 - KKI Vrbas
2016/2017 - KKI Vrbas
2017/2018 - KKI Vrbas
2018/2019 - KKI Vrbas
2019/2020 - KIK Zmaj

Tekmovanje bo od 11. do 13. junija potekalo v Športni dvorani v Kamniku. Glede na zgoščen urnik bo tekmovanje tudi izredno naporno, saj bodo ekipe v treh dneh odigrale kar 16 tekem. V petek štiri, v soboto osem, v nedeljo pa za končne uvrstitve še štiri.

Najbolj kvalitetna liga dosedaj
"Sezona 2020/21 je vse prej kot običajna. Začeti bi morali oktobra in jo do aprila končati. Žal to ni bilo mogoče. Sem pa vesel in ponosen, da smo v danih razmerah dobro odreagirali in dogovoru s klubi našli rešitev za ligo in parašport v regiji. Tekmovanje bo v Kamniku, prisotne pa bodo najboljše ekipe s področja nekdanje skupne države. Do začetka začetka tekmovanja bo potrebno vložiti še veliko truda, da bo potekalo na nivoju in standardih, ki jih v Ligi NLB Wheel zasledujemo in postavljamo. Verjamem pa, da se bodo ekipe dobro počutile v Kamniku tako na parketu kot tudi v zavodu CIRIUS, kjer bodo tekmovalci tudi bivali. Upal bi si trditi, da je letošnja sezona Lige NLB WHEEL najbolj kvalitetna v vsej njeni zgodovini lige. Kar nekaj ekip se odkrito spogleduje z naslovom prvaka. Žoga je okrogla, 13. junija bo jasno, komu je uspelo. Dobrodošli in naj ponovno zmaga šport," je ob dogodku povedal Gregor Gračner, ki že vrsto let vodi tekmovanje.

NLB d.d., ki vsa ta leta podpira košarko na vozičkih v regiji, bo tudi letos podelila košarkarski voziček enemu od udeležencev, pomagala pa je tudi pri izpeljavi dogodka na najvišji ravni. Pri pripravi dogodka je na pomoč priskočila tudi Občina Kamnik.

"Tako kot v športu, tudi v poslovnem svetu velja, da doseganje ciljev zahteva timski duh in enotno delovanje, zato je pomembno, da se na svoje partnerje in soigralce lahko vedno zanesemo. To je še posebej pomembno v kriznih časih, ko smo morali stopiti skupaj in pomagati drug drugemu. V NLB se zavedajo svoje odgovornosti do širše družbe, zato so v letu 2021 že štirinajsto leto zapored podprli Zvezo paraplegikov Slovenije s partnerstvom v mednarodni Ligi Košarke na vozičkih NLB Wheel. Veseli nas, da se je mednarodna Liga NLB Wheel razširila in z veseljem pozdravljamo novo ekipo iz Srbije," so ob tej priložnosti povedali v NLB d.d.

Ob tej priložnosti je župan Občine Kamnik Matej Slapar športnikom namenja popotnico in želje po uspešnem tekmovanju: "Veseli me, da bomo v Kamniku gostili pomembno tekmo parašportnikov. Športniki z omejenimi možnostmi gibanja pridejo do vrhunske telesne pripravljenosti s trdim delom in izjemno voljo. Parašport se v Sloveniji razvija z veliko hitrostjo, za kar so zaslužni predvsem sami športniki s posebnimi potrebami, kot tudi klubi, društva in zveze, ki športnikom zagotavljajo ustrezen strokovni kader. Športniki si ne dovolite, da bi vam bila sposobnost gibanja ovira, ampak to vidite kot izziv premagovanja nemogočega. Kamnik je ponosen na to, da bo gostil to pomembno tekmo in vljudno vabljeni, da Kamnik obiščete tudi ob kakšni drugi priložnosti. Veseli bomo vašega obiska v Termah Snovik, na Veliki planini v Arboretumu Volčji Potok in v starem mestnem jedru. Uspešno tekmovanje in iskrene čestitke organizatorjem tekmovanja, saj ste se potrudili, da se boste v Kamniku dobro počutili."

Na TV Slovenija prenos tekme
V letošnjem letu so naredili korak naprej tudi pri medijskem spremljanju dogodka. V nedeljo, 13. junija, bodo vse tekme, ki odločajo o končni razvrstitvi, prenašali na spletu (https://www.facebook.com/NLBWheel in spletni strani http://www.nlbwheel.com/). Prvi vrhunec bo sobotna tekma, ko se bosta ob 10.45 pomerili ekipi Parasport Slovenija in KKI Zagreb. Tekmo bo v neposrednem prenosu prenašala Televizija Slovenija.

Galerija
Značke: šport, parašport

Članki iz rubrike