duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

jelko-kacin Necenzurirano

Kdo je 300 prvorazrednih za cepljenje

Profimedia Madonna Odkrito.si

Tako razkošno vilo si je v času koronavirusa ...

Eva in Mihael, Tednik Njena.si

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot ...

STA
STA
0 15.03.2021 12:14:27

Začetek poti olimpijske plamenice uradno brez gledalcev

Profimedia
Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu so danes tudi uradno sporočili, da na slovesnosti v Fukushimi ob začetku poti olimpijske plamenice po Japonski ne bo gledalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Olimpijska bakla bo pot iz kraja, ki sta ga pred desetimi leti prizadejala močan potres in posledični cunami, po prefekturah na Japonskem začela 25. marca.

"Uradna slovesnost ob začetku štafete olimpijske bakle bo minila brez gledalcev, bo pa lahko javnost vse skupaj spremljala v prenosu na uradnem televizijskem kanalu Tokia 2020," so organizatorji zapisali v izjavi za javnost.

Še vedno ostaja odprto vprašanje, ali bodo oblasti na Japonskem dovolile prihod tujih navijačev na OI (23. 7. - 8. 8.) ter paraolimpijske igre (24. 8. - 5. 9.). Po pisanju AFP bodo odločitev o tem sprejeli pred začetkom štafete olimpijske plamenice.Japonski dnevnik Yomiuri Shimbun je že prejšnji teden pisal, da bo slovesnost ob odhodu olimpijske bakle potekala brez gledalcev, saj so se organizatorji bali prevelikega druženja množic. Sprva je bilo predvideno, da bo na dogodku dovoljenih 3000 obiskovalcev.

Organizatorji iger so konec februarja objavili stroga pravila, ki jih bodo morali upoštevati vsi, ki si želijo spremljati olimpijski plamen po japonskih prefekturah, vključno s prepovedjo navijanja in obveznim nošenjem maske.

Prisotnost na določenih točkah proge bo mogoča le s predhodno rezervacijo, informacije o nosilcih bakle pa bodo znane šele tik pred zdajci, da se izognejo prevelikemu zbiranju ljudi, so zapisali.

Značke: olimpizem, tokio 2020

Članki iz rubrike