Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 25.11.2020 14:00:27

Podjetnik Dejan: "Življenja brez robotov si ne predstavljam več"

Dejan je uspešen 32-letni ekonomist s svojim podjetjem. Hiter tempo življenja, stres in zelo natrpani urniki mu dajejo uvid v to, kar je res pomembno. Od vsega najbolj ceni svoj ČAS.

Stres na delovnem mestu

Kot mlad podjetnik se Dejan na delovnem mestu dnevno sooča s številnimi izzivi. Ima 7 zaposlenih in se čuti močno odgovornega za njih. Ve, da lahko z uspešnim delovanjem svojega podjetja  zagotavlja udobno življenje sedmim ljudem, posledično - 7 družinam. Ko posel teče gladko, so skrbi temu primerno, seveda, manjše. A ravno zdaj, ko je nastopila kriza, še več časa preživi za računalnikom, na sestankih, v kupih papirjev ter izgubljen med statističnimi podatki in grafi. Vse zato, da bi lahko njegovo podjetje prebrodilo pandemijo koronavirusa, ki je zajela ves svet.

dejan_fotka 2

Vsak podjetnik ima tudi svoje gospodinjstvo

Dejan pa nima samo podjetja - seveda ima tudi on svoje gospodinjstvo. In, ko se po dolgem delovnem dnevu iz pisarne vrne domov, ga tam počakajo vsa gospodinjska opravila. Ker živi sam in še nima partnerke ali družine, mora opraviti vse, kar je po stanovanju pač treba postoriti - lahko bi rekli, da je Dejan "za vse sam" ... Pa to ne bi bilo čisto res! Skozi leta je našel načine, kako optimizirati vsa opravila in si pomagati z roboti

dejan_fotka 7

"Lagal bi, če bi rekel, da sem za vse sam"

"Morda sam živim in pri hiši nimam ženske roke, ki bi poskrbela za to, da bi bilo vedno vse kot iz škatlice. Ampak sem našel način, kako lahko gospodinjska opravila optimiziram in predvsem pridobim na najbolj dragoceni dobrini: svojem času!" 

Za Dejana - tako, kot za vsakega od nas, ki smo zaradi službe v stresu - je namreč zelo pomembno, da se zna ustaviti, globoko zadihati, si vzeti čas zase, za prostočasne aktivnosti in za sproščujoče, zabavne stvari, ki ustvarijo protiutež težki službi.

"Ne predstavljam si več, da bi srajce pral in likal doma - za to imamo čistilne servise. Še manj pa si predstavljam, da bi moral 3 x na teden sesati po tleh, potem pa še pomivati! Ko se mi zjutraj mudi in zajtrk jem praktično iz rok, medtem, ko odgovarjam na elektronska sporočila na telefonu, drobtine od kruha in kosmiči letijo po tleh, prahu, peska in vsega ostalega, kar s čevlji prinesem v stanovanje, je vedno polno po tleh." 

Zato je Dejan v svoje življenje povabil robotske pomočnike. iRobot je prinesel revolucijo v mnoga stanovanja in hiše, k različnim ljudem s popolnoma različnimi življenjskimi slogi.

Tukaj je Dejanova zgodba, poglejte si, kako je življenje spremenila njemu:

Članki iz rubrike