klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

sm
sm
0 27.10.2020 10:57:21

Šampioni se vračajo domov

Aleš Borčnik
BZS
V novo sezono balinarske superlige bodo nekateri klubi vstopili močno okrepljeni z igralci, ki so še v lanski sezoni nastopali v izredno močni italijanski serie A.

V novi sezoni superlige bodo lahko slovenski ljubitelji balinanja spremljali številna zveneča imena, saj so se med oktobrskim prestopnim rokom v domovino vrnili tudi nekateri dolgoletni reprezentanti. V dodatnem prestopnem roku so bili pričakovano najbolj aktivni superligaši, ki naj bi sezono 2020/21 predvidoma odprli sredi novembra, a se zna začetek zaradi trenutnih epidemioloških razmer zavleči v december.



Iz Italije v Slovenijo

Najbolj aktivna je bila koprska Marjetica, ki je v svoje vrste iz Pederobbe in Villaraspe pripeljala Primoža Brezovca in Klemna Podgorška, najbolj odmevni prestopi pa so zagotovo selitev Aleša Borčnika iz BRB Ivree v škofjeloško Trato, Anžeta Petriča iz Borgoneseja v kobjeglavski Agrochem Hrast ter Jasmina Čauševića iz Ponteseja v novega superligaša iz Velenja, ki bo v novi sezoni domače tekme igral v ljubljanski dvorani Šiška. Ljubljanski Krim je okrepil Žan Rode, ki je lani nastopal za italijanskega drugoligaša Villaraspo, drugoligaša Cerknico pa Baschir El Hariri, ki je bil lani član nižjeligaša iz Trsta.



Vrnitev svetovnih prvakov

Aktualna svetovna prvaka v štafetnem zbijanju Borčnik in Petrič bosta tako po dolgem času nastopala v domačem prvenstvu. Slovenski ljubitelji balinanja z zanimanjem čakajo na začetek superligaškega plesa, saj se bosta že v prvem krogu v novogoriški balinarski dvorani pomerila ravno Agrochem Hrast in Trata, tako da se bosta reprezentančna kolega že v uverturi srečala v dresu svojih novih klubov.

Članki iz rubrike