mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 06.07.2020 21:20:47

Zanardi prestal tretjo operacijo

Profimedia
Nekdanji dirkač formule 1 in serije CART Alessandro Zanardi ter uspešen paraolimpijec je danes prestal tretjo operacijo glave. Zanardi se je hudo poškodoval v nesreči s kolesom na ročni pogon 19. junija, še vedno pa je v bolnišnici v Sieni v umetni komi.

Novico o uspešno prestani operaciji so danes sporočili iz bolnišnice v Toskani, kamor so 53-letnega nekdanjega dirkača in paraolimpijca prepeljali po junijski nesreči. Današnji poseg je trajal pet ur, v njem pa so, kot je sporočila bolnišnica, s pomočjo sodobne tehnologije in po meri izdelanih materialov odpravili poškodbe lobanje na mestih, kjer so bile poškodbe kosti najhujše.


Pacienta so po operaciji vrnili v oskrbo na intenzivni oddelek, kjer je od nesreče v umetni komi. Njegovo stanje je še vedno zelo resno, a vendarle stabilno. Zanardi je prvo operacijo po hudi nesreči, ko se je s kolesom zaletel v tovornjak, prestal takoj po prihodu v bolnišnico, drugo pa 29. junija.

Zanardi je v svetu športa znan kot velik borec, ki se nikoli ne preda. Kot dirkač ameriške serije CART je leta 2001 na nemškem Lausitzringu preživel podobno hudo nesrečo, v kateri je po trčenju z enim od tekmecev pri veliki hitrosti ostal brez obeh nog. Po dolgotrajnem okrevanju se je vrnil v druge kategorije dirkalnega športa, je pa tudi zamenjal športno panogo in zelo uspešno tekmoval s kolesom na ročni pogon. Na paraolimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 je osvojil šest kolajn, od tega štiri zlate.

Članki iz rubrike