nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 02.05.2019 00:00:00

Posteljnina

Da je prikupna otroška posteljnina odličen dodatek vsake otroške sobe, nam je seveda že jasno. In glede na vse različne, ki so nam na voljo, tako pri spletnih kakor tudi fizičnih prodajalcih, bomo zagotovo našli ustrezno tudi za sobico naših najmlajših.

Če je otrok dojenčke, nas bo zanima posteljnina za dojenčke. Poskrbeli bomo, da bo ta prijazna do otroka. Seveda to velja tudi za posteljnino drugih velikosti, bodisi otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm.

Posteljnina za dojenčke in otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm je pravzaprav po lastnostih enaka, razlika je zgolj v merah. Oziroma, enaka je, če so enake tudi njihove lastnosti. In prvo pravilo je, da mora biti otroška posteljnina primerna za otroka, kar pomeni, da je prijazna do njegove kože, je zračna in material zagotavlja udoben spanec. Morda smo že sami kdaj spali na postelji, katere posteljnina se je kar lepila za našo kožo, smo se potili, je bilo vroče, ipd. Vse to seveda moramo preprečiti, zato, da bo spanec otroka miren, ugoden in udoben.

Otroci spijo različno. So otroci, ki se ponoči velikokrat zbudijo in se sprašujemo, kaj neki mu manjka. In so otroci, ki se zbujajo redko ali pa nič. Kar je seveda dobro, tako za otroka kakor za starša. Moteč spanec lahko povzroča tudi otroška posteljnina. Namreč, če je ta neprimerna in neudobna, se zna zgoditi, da se bo otrok prebujal večkrat na noč, kar tudi staršem onemogoča miren spanec. Če se bo otrok potil in mu bo vroče, bo seveda to zanj moteče in se bo znova prebudil. In morda nismo pomislili, da je za to kriva pravotroška posteljnina, ki mu ne zagotavlja ugodnega spanca. Ne glede na to, ali je za našega otroka oziroma njegovo vzmetnico primernaotroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cmali pa posteljnina za dojenčke. Poskrbeti moramo, da je posteljnina ugodna.

Pri otrocih je velikokrat skrivnost, kaj jih ponoči tako zelo moti, da se prebujajo. Še majhni otroci pogosto jokajo in se premetavajo. Kar pa ni redkost tudi pri večjih. In tako poskušamo ugotoviti, kaj se dogaja, zato, da bi otroku lahko zagotovili miren spanec. Posledično tudi sebi. Morda pa le zamenjamo posteljnino. Namreč, otroška posteljnina ima pomembno vlogo za spanec otroka, čeprav se nam morda doslej to ni zdelo tako. In, če mu bomo kupili posteljnino, zaradi katere bo bolje spal, lahko črtamo ta razlog kot moteč za spanec. Mora pa biti primerne velikost in sicer so nam na voljo posteljnina za dojenčke,otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm.

Dojenčki so bitja, ki potrebuje našo skrb, saj brez nje ne bi preživeli. Moramo jih hraniti, umivati in početi vse, kar jim bo omogočajo nemoteno odraščanje. Prepoznati moramo njihove potrebe in praviloma to starši lahko prepoznajo zelo hitro. Kasneje, ko so otroci večji, nam jih bodo povedali sami, dokler pa so otroci dojenčki, pa je naloga starša tudi opazovanje in s tem ugotavljanje, kaj naš otrok potrebuje. So reči, ki so se nam morda zdele nepomembne, pa se je kasneje izkazalo, da ni tako in so otroku pomembne. Recimo, če smo nedavno menili, da je otroška posteljnina zgolj kos blaga, ki prekrije posteljo, odejo in vzglavnik, smo se motili. Je veliko več kot to in ima velik vpliv na spanec otroka. Dojenček nam bo to težko sam povedal in tako morda nikoli ne ugotovimo, da ga dejansko moti posteljnina za dojenčke. Da bi ta morala biti drugačna. Malo večji otroci, pa nam bodo morda povedali, da jim je vroče, jim je neudobno in se zato zbujajo. In takoj pomislimo, da nimajo ustrezne posteljnine. Kupimo jim takšno, ki bo ustrezala koži otroka in mu bo zagotavljala miren spanec. Izbiramo med različnimi velikostmi in tako brskamo med otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm ali pa posteljnina za dojenčke.

Kako čudovito se je po napornem dnevu stisniti v rjuho, odejo in se potopiti v domač vzglavnik, kajne? Ni pa vedno tako, da imamo občutek, da nas posteljnina nekako duši. Enako je pri otroku, sploh otroci potrebujejo miren spanec. In tako ima otroška posteljnina zelo pomembno vlogo. Je nekaj, kar morda nismo doslej tako resno jemali, pa vendar bi morali. Poleg tega, da ustreza po velikosti (na voljo nam jeotroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm inposteljnina za dojenčke), mora ustrezati tudi po lastnostih.

Obstaja otroška oprema, ki sicer ni nujna, je pa zelo dobrodošla in uporabna. Obstaja tudi takšna, katere si želimo, je pa za nekoga popolnoma nepotrebna in neuporabna. Odvisno od potreb in želja. So reči, ki nas prepričajo takoj in so reči, ki nas nikoli ne bodo, kljub odličnim lastnostim. So pa tudi reči, ki so nam samoumevne. Recimo, otroška posteljnina. Zavedamo se, da je ta nujna, čeprav bi lahko dejansko spali tudi brez te. Pa vendar se zanjo odločamo, ker vemo, koliko udobja lahko prinese. Še predno se dojenček rodi, ga že čaka izbrana posteljnina za dojenčka. In tako tudi vsa druga oprema, za katero smatramo, da je nujno potrebna. Potem pa sprosti in po potrebi kupimo večjo posteljo za otroka ter izbiramo me raznimi velikostmi posteljnine (otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm).

Da starši skrbimo za dobrobit svojega otroka, da želimo, da je njegovo otroštvo čudovito in polno raznih zabavnih dogodkov, seveda želimo doseči. Kako nam bo to uspevalo, je odvisno od veliko pogojev. Vsekakor pa se trudimo doseči nekaj, kar ima zelo pomembno vlogo za otroka. Zanj želimo miren, udoben in ugoden spanec. Poleg super postelje in odlične vzmetnice, nam seveda na misel hitro pride tudi otroška posteljnina, za katero moramo poskrbeti, da je otroku prijazna. Bodisi je to posteljnina za dojenčke ali pa otroška posteljnina 120x60, otroška posteljnina 140x70, otroška posteljnina 135x100 cm. Ko so zadovoljni otroci, so tudi starši in obratno. Odlično je to, da nam je na voljo razna oprema za otroka in starša, ki nam pomaga pri tem. Pomaga nam vsakodnevno ali po potrebi. Zato poskušamo slediti potrebam otroka in tudi svojim. Za miren in čim manj stresen vsakdanjik.

Članki iz rubrike