favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.04.2020 16:45:18

Prvi mož SLOVENSKEGA ŠPORTA pritisnil na Janšo! TOLE zahtevamo!

Grega Wernig
Člani izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) so na videokonferenci govorili o ukrepih za odpravo posledic zaustavitve dejavnosti zaradi novega koronavirusa. Na vlado so naslovili tri sklepe, s katerimi bi se uredila pomoč organiziranemu športu v času pandemije in po njej, tako finančna kot pri sprostitvi dejavnosti.

OKS je pozval vlado, da pri pripravi novega paketa interventnih in sistemskih ukrepov za pomoč gospodarstvu in družbi vključi tudi slovenski organiziran šport, tako za ohranjanje njegove mednarodne konkurenčnosti kot tudi pri rekreaciji.

Prav tako naj se nemudoma sprejme ukrepe, ki bodo omogočili treninge vrhunskih športnikov z upoštevanjem priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in ministrstva zdravje ter v sodelovanju z mnenjem medicinske komisije OKS.



OKS v tretjem sklepu poziva vlado, da podrobneje opredeli navodila za izvajanje športnih dejavnosti v času pandemije - tako tekmovalnega kot rekreativnega športa.

Marjan Dolinšek, novi državni sekretar za šport v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše, je že na začetku seje zagotovil: "Že danes bomo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) začeli pripravljati nove načrte za sproščanje športa v prihodnje."

Članki iz rubrike