Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 23.04.2020 16:45:18

Prvi mož SLOVENSKEGA ŠPORTA pritisnil na Janšo! TOLE zahtevamo!

Grega Wernig
Člani izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) so na videokonferenci govorili o ukrepih za odpravo posledic zaustavitve dejavnosti zaradi novega koronavirusa. Na vlado so naslovili tri sklepe, s katerimi bi se uredila pomoč organiziranemu športu v času pandemije in po njej, tako finančna kot pri sprostitvi dejavnosti.

OKS je pozval vlado, da pri pripravi novega paketa interventnih in sistemskih ukrepov za pomoč gospodarstvu in družbi vključi tudi slovenski organiziran šport, tako za ohranjanje njegove mednarodne konkurenčnosti kot tudi pri rekreaciji.

Prav tako naj se nemudoma sprejme ukrepe, ki bodo omogočili treninge vrhunskih športnikov z upoštevanjem priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in ministrstva zdravje ter v sodelovanju z mnenjem medicinske komisije OKS.

OKS v tretjem sklepu poziva vlado, da podrobneje opredeli navodila za izvajanje športnih dejavnosti v času pandemije - tako tekmovalnega kot rekreativnega športa.

Marjan Dolinšek, novi državni sekretar za šport v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše, je že na začetku seje zagotovil: "Že danes bomo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) začeli pripravljati nove načrte za sproščanje športa v prihodnje."

Članki iz rubrike