polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

roseanne barr Svet24.si

Roseanne Barr prepričana, da je koronavirus ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Obvezen dodatek 200 evrov delavcem v zasebnem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

STA
STA
0 14.03.2020 17:36:23

Abe prepričuje, da olimpijske igre bodo

Arhiv Japonske turistične organizacije
Japonski premier Shinzo Abe je danes zavrnil pritiske na državo, naj spremeni urnik poletnih olimpijskih iger v Tokiu, čeprav športna tekmovanja po vsem svetu zaradi pandemije novega koronavirusa zapirajo vrata. Abe zatrjuje, da bo Japonska gostila igre takrat, kot je predvideno: julija.

Abe je zatrdil, da priprave na igre kljub novemu koronavirusu potekajo po načrtih, čeprav v svetu vlada izredno stanje zaradi pandemije covid-19, saj je umrlo več kot 5440 ljudi, o več kot 145.000 okuženih poročajo iz več kot 125 držav po vsem svetu.

"Nobene spremembe ni. Smo v tesnem stiku z Mednarodnim olimpijskim komitejem. Igre želimo gostiti, kot je bilo predvideno, brez težav, saj želimo zajeziti širjenje infekcije," je dejal Abe.

Tako organizatorji kot Mok vztrajajo, da se priprave na največji športni dogodek štiriletnega cikla nadaljujejo nemoteno, medtem ko se je športni svet ustavil. Prekinili ali odpovedali so večino ligaških tekmovanj, svetovna in evropska prvenstva, konference, konvencije in druge športne dogodke.Igre so sicer na sporedu od 24. julija do 9. avgusta, udeležilo pa naj bi se jih kar 11.000 športnikov.

V petek je japonski parlament potrdil zakonodajo, ki daje Abeju moč za razglasitev izrednega stanja v državi za boj proti bolezni covid-19, vendar Abe vztraja, da to za zdaj še ni potrebno.

Na Japonskem je z novim koronavirusom okuženih več kot 700 ljudi, 21 je smrtnih žrtev, poleg tega je bilo 700 okuženih tudi na ladji za križarjenje, ki se je minuli mesec zasidrala pri Tokiu.

Značke: tokio 2020, olimpizem

Članki iz rubrike