stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 06.03.2020 19:08:36

Postojnčanke že za naslov

Klemen Mahkovic
psno
V kegljaškem državnem prvenstvu prihaja tekmovanje v zadnjo šestino in pred nami so le še trije krogi. V ženski elitni ligi lahko že ta krog prinese tudi odločitev o državnih prvakinjah.

Veliki derbi, katerega tudi med sami prvenstvom ni pričakoval nihče, je na sporedu v Postojni, kjer Proteus gosti Miklavž. Štajerke so bile sicer praktično vseskozi na čelu, le enkrat so na vrh prišle Postojnčanke. Drugič pa jim je to uspelo v soboto zvečer, ko je Miklavž izgubil doma. Varovankam Denisa Čenanoviča je potrebna zmaga in naslov bo prvič prišel v Postojno. Tako bi Proteus postal šele četrti klub za Celjem, Brestom in Triglavom, ki bi postal prvak med ženskami v Sloveniji. Miklavž lahko upanje na naslov podaljša vsaj z remijem (potem bi moral Proteus izgubiti obe preostali tekmi) oziroma zmago in pri tem računati, da Postojnčanke izgubijo vsaj eno tekmo.



Zelo pomembni tekmi za mesta v Evropi bosta pri dekletih v Tržiču in v Kranju. V Tržiču bo gostoval Impol. Domačinke absolutno potrebujejo zmago, če želijo priti vsaj do četrtega mesta. Poraza pa si ne smejo privoščiti niti igralke Impola, saj bi si tako močno zmanjšale svoje možnosti. Podobno velja tudi za gorenjski derbi v Kranju med domačim Triglavom in Calcitom. V boljšem položaju so Kamničanke, ki bi bile z uspehom že zelo blizu dokončne uvrstitve v Evropo. Zadnja tekma pa bo v Cerknici, kjer domači Brest nujno potrebno zmago proti Radeljčankam, saj je v najslabšem položaju in ima tudi že tekmo več. Obenem mora čakati tudi na ugoden razplet v zaključku prvenstva.



V moški A ligi ta krog glede boja za prvaka še ne bo odločilen. Vodilni Konstruktor bo imel sicer silno neugodno gostjo Litijo, ki je v boju za četrto mesto in krvavo potrebuje točke. Zato bodo morali Mariborčani tekmo odigrati silno pazljivo in skoncentrirano, da se jim ne bi zgodilo presenečenje. Zelo zanimiva tekma pa bo v Postojni, kamor prihajajo Ljubljančani. Ograjca si je z uspešnimi tekmami v drugem delu priigrala priložnost celo za Evropo. Toda za to bi morali pripraviti presenečenje proti Postojnčanom, ki so praktično že izpadli iz boja za naslov prvaka. Izredno napeto pa bo na drugem gorenjskem derbiju v Kranju, kjer Triglav gosti Kamničane, ki se nahajajo v boju za naslov prvaka. Kranjčani, ki lovijo še zadnje prosto mesto za Evropo, nujno potrebujejo zmago. To velja tudi za Calcit, sicer bo naslov ostal v Mariboru. V Tržiču pa bo Ljubelj gostil Goričane. Tržičani imajo še nekaj možnosti za Evropo, vendar pa niso odvisni od sebe, ampak od drugih. Za zaključek kroga pa bodo Konjičani doma gostili zadnjeuvrščeni Hrastnik. Že z najmanj remijem si bodo Kirbiš in soigralci dokončno zagotovili obstanek med elito.



1. A liga moški, 16. krog
Konjice – Hrastnik (14.00)
Triglav – Calcit (14.30)
Konstruktor – Litija (16.00)
Ljubelj – Gorica (17.00)
Proteus – Ograjca (17.30)


1. A liga ženske, 16. krog
Ljubelj – Impol (13.00)
Proteus – Miklavž (14.00)
Brest – Remoplast (14.00)
Triglav – Calcit (14.30)
Celje – prosto
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike