Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 24.01.2020 20:38:26

Lahko Ljubelj ustavi Postojnčane?

V Tržiču čaka Proteus neugodni domačin Ljubelj.
psno
Prvenstvo v elitnih kegljaških ligah se nadaljuje z dvanajstim krogom. V nasprotju s krogom pred tednom dni tokrat ni na sporedu večjih derbijev.

To pa prav gotovo ne pomeni, da ne bo na sporedu zanimivih tekem. Obe vodilni ekipi, igralci in igralke Proteusa, odhajajo na zanimivi in vendar težki gostovanji v Tržič. V prvi tekmi se bodo pomerila dekleta. Postojnčanke so pred tednom dni končno prišle na prvo pozicijo, katero bodo branile proti Ljubelju. Tržičanke so na krilih Irene Mejač in ostalih prišle pred tednom dni do odmevne zmage v Kranju in dokazale, da je njihova vrednost ekipe dosti večja kot kaže trenutno lestvica. Potem sledi še moška tekma omenjenih ekip. Ljubelj se je pred tednom pokazal v dobri luči v Kranju, vendar pa je imel premalo razigranih igralcev. Tokrat bodo dali od sebe še več. Tako bo moral Proteus odigrati vrhunsko, če želi ostati na vrhu.



Konstruktor bo doma gostil zelo zanimive Kranjčane, ki so se v prejšnjem krogu zelo izkazali doma z odličnim ekipnim rezultatom in tako napovedali boj za Evropo. Zato bodo v Mariboru storili vse, da bi na čelu z izvrstnim Davorjem Sobočanom pripravili tudi kakšno presenečenje. Seveda pa bo Konstruktor dal vse od sebe, da malce popravi vtis iz Kamnika, ko so doživeli svoj drugi letošnji poraz. Zelo odprta tekma pa se ponuja v Slovenskih Konjicah, kjer bo gostovala Litija, ki se nahaja v odlični formi. Tudi v Novi Gorici bo zelo vroče, saj tam gostujejo Kamničani, ki so v igri celo za tretji naslov prvaka. Morda bo najlažje delo imela Ograjca v Hrastniku. Toda tekme se morajo lotiti zelo odločno, saj Hrastnik doma praviloma kaže zelo dobre predstave, vendar jim na koncu vedno malo zmanjka.



V ženski ligi pa Kamničanke po veliki zmagi doma odhajajo v Slovensko Bistrico k zelo razpoloženemu Impolu. Obe ekipi sta se v začetku spomladanskega dela zelo izkazali, saj sta premagali vodilni Miklavž. Ta odhaja na še eno težko gostovanje in to v Radlje. Radeljčanke so po jesenskem delu končale na dnu lestvice, v prvih dveh krogih spomladi pa odigrale kot prerojene. Dosegle so dve zelo lepi zmagi in zadnjo pozicijo prepustile Celjankam. Slednje gostujejo v Cerknici, kjer se obeta zelo zanimiva tekma. Tako Brest kot tudi Celje igrata v zelo oslabljenih in tudi pomlajenih postavah, zato težko katerikoli ekipi dajemo kakšno prednost.



1. A liga moški, 12. krog
Konjice – Litija (14.00)
Konstruktor – Triglav (16.00)
Ljubelj – Proteus (16.00)
Hrastnik – Ograjca (16.00)
Gorica – Calcit (17.00).

1. A liga ženske, 12. krog
Ljubelj – Proteus (13.00)
Impol – Calcit (13.00)
Brest – Celje (14.00)
Remoplast – Miklavž (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike