Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 28.11.2019 21:40:40

Kruder in Peharc brez olimpijske vozovnice

V Toulousu so bile danes olimpijske kvalifikacije za preostalih šest mest, ki so na voljo športnim plezalcem na OI prihodnje poletje v Tokiu. Tekmovanje se je razpletlo neuspešno za slovenska predstavnika. Jernej Kruder in Anže Peharc se nista prebila med najboljših osem ter sta ostala brez realnih možnosti za nastop na olimpijskih igrah.

V pravzaprav najpomembnejšem krogu olimpijskih kvalifikacij je bil najboljši Čeh Adam Ondra.

Olimpijsko karto pa so si zagotovili še Yufei Pan s Kitajske, Španec Alberto Gines Lopez, Nemec Jan Hojer, Francoz Bassa Mawem in Američan Nathaniel Coleman.

Slovenca sta pristala na repu med 22 nastopajočimi. Kruder je tekmovanje sklenil na 19. mestu, Peharc je bil 21.

Že pred zadnjo disciplino, težavnostjo, je bilo jasno, da se Slovencema ne bo uspelo prebiti med najboljšo osmerico, ki se bo merila še v sobotnem finalu, v katerem bodo potrdili šesterico, ki bo šla na olimpijske igre.


Sobotni finale bo zgolj še formalnost, saj sta se v finale uvrstila tudi predstavnika Japonske, gostiteljica olimpijskih iger pa že ima zapolnjeni obe olimpijski kvoti.

Kruder je imel na balvanih, svoji paradni disciplini, sedmi dosežek, Peharc 17. V hitrosti pričakovano nista blestela. Kruder je bil 17., Peharc 20. V težavnosti si je Kruder priplezal 16. dosežek, Peharc pa je bil 17.

Slovenija bo imela v ženski konkurenci na startni listi dve tekmovalki Mio Krampl in Lučko Rakovec, ki se bosta podali v boj za zadnjo slovensko olimpijsko vstopnico.

Za zdaj ima od slovenskih plezalcev olimpijski nastop zagotovljen le Janja Garnbret, ki si ga je priborila na svetovnem prvenstvu avgusta v Hachiochiju.

S Toulousom se olimpijska vrata Tokia še ne bodo povsem zaprla. Prihodnjega marca bo še evropsko prvenstvo v kombinaciji. A bo olimpijsko vozovnico dobil le zmagovalec prvenstva stare celine. Posebna komisija bo podelila še eno posebno olimpijsko povabilo.

Članki iz rubrike