tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ZŠIS-POK
ZŠIS-POK
0 08.04.2019 12:42:40

V sredo v Šentjurju

ZŠIS-POK
Med mladimi na osnovnih in srednjih šolah je zelo priljubljena in dobro sprejeta izkušnja, ki jo prinaša Paraolimpijski šolski dan.

V posameznem šolskem letu Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite, ki je organizator dogodka in nosilec ideje, izvajalca pa ŠD Invalid in Zveza Sonček, obišče med 14 in 17 šol. Ciljna publika so osnovnošolci. Praviloma šole temu dnevu namenijo celoten dan, v aktivnosti pa vključijo celo šolo ali posamezne triade ustanove.


Prihajamo v Šentjur

"Na vsaki šoli izvedemo predstavitev, ki vključuje predstavitev paraolimpijskega športa, preizkus športa v telovadnici in predstavitev športno-življenjskih zgodb športnikov invalidov. Predstavitev se zaključi skupinsko, kjer v telovadnici ali na športnem igrišču predstavimo enega izmed paraolimpijskih športov v njegovi tekmovalni obliki," pove Jana Čander, strokovna sodelavka ZŠIS-POK. Na teh dogodkih se praviloma predstavljajo naslednje športne panoge: curling, odbojka sede, košarka, namizni tenis, boccia.

Tokrat bomo v sredo, 10. aprila, med 8.20 in 12.30, na Osnovni šoli Hruševec-Šentjur (Gajstova pot 2a, 3230 Šentjur). Ob tej priložnosti se bomo spomnili tudi mejnika 500 dni do paraolimpijskih iger v Tokiu, ki se začnejo 25. avgusta 2020.

Domači junak Henrik Plank
Med 11.50 in 12.10 bomo zbranim otrokom v športni dvorani predstavili tudi Henrika Planka, domačina, vrhunskega atleta in paraolimpijca. Predstavil bo svojo športno pot ter pojasnil, kako zahteven je šport invalidov.


Na tem mestu vas vabimo v svojo sredino, da se nam pridružite in podprete šport invalidov. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na 041 353 208 (Drago Perko).

Članki iz rubrike