Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 29.03.2019 14:15:16

Zares šele v končnici

Igralke ŽNTK Ljubljana so edine v vseh ligah dosegle vse zmage v prvenstvu.
Oste Bakal
Danes bo končan ligaški del državnega prvenstva, kjer sta bila oba para polfinala v obeh konkurencah znana že pred tem zadnjim krogom.

V polfinalu končnice bodo med moškimi igrali Krka – Kema Puconci in Fužinar Interdiskont – ŽNTK Maribor, pri ženskah pa ŽNTK Ljubljana – Kema Puconci in Arrigoni Izola – Logatec. Čeprav je vse znano, pa ne pomeni, da tudi zadnji krog ne bo postregel z zanimivimi dvoboji, saj bosta tako pri fantih kot pri dekletih v ospredju spopada glavnih favoritov za oba državna naslova. To še posebej velja za dekleta, kjer je težko verjeti, da v finalu ne bodo igrale aktualne državne prvakinje Izolčanke in najboljša ekipa ligaškega dela prvenstva, ljubljanske "železničarke". Tudi v 1. moški ligi gre pričakovati finale med Krko in Mariborom, čeprav je možen tudi scenarij, da bi namesto Štajercev v finalu zaigrali sosedje s Koroške, ekipa Fužinarja Interdiskonta. Na današnjem derbiju bi Dolenjci morali premagati Štajerce, saj so visoko slavili tudi v prvem delu prvenstva pod Pohorjem, toda na takšnih tekmah je vedno vse možno. Če bo denimo izkušeni Grega Komac imel svoj dan in če mu bosta pomagala Matic Slodej ter Danilo Piljak, potem bi Mariborčani lahko premagali favorizirane igralce Krke, ki imajo roko na srce še vedno najboljšo ekipo, vsaj prva dva igralca.

Ostale tekme tega kroga so bolj ali manj predvidljive že v naprej. Nekoliko bolj izenačeno bo najbrž le na Kodeljevem med ekipama Kajuh Slovana in Savinje. Kema Puconci, ki si je zadnja zagotovila končnico, ne bi smela imeti večjih težav proti mlajši ekipi iz Mengša, starejši Mengšani pa bodi proti drugi prekmurski ekipi iz Murske Sobote imeli le nekoliko težji trening. Lep dvoboj lahko pričakujemo tudi v Izoli, kjer pa so Korošci, ki želijo ostati na drugem mestu pred končnico, v veliki prednosti.

Prav v Izoli je na sporedu veliki derbi najboljših slovenskih ženskih ekip. Ljubljančanke so si že zagotovile najboljšo izhodiščno pozicijo, a to ne pomeni, da aktualne prvakinje ne bi bile vesele, če bi edine vzele njihov skalp, saj varovanke ljubljanskega trenerja Boruta Verna v tem prvenstvu poznajo samo zmage. Dvoboj bo gotovo izjemo zanimiv in negotov, nekoliko bližje zmagi pa so gostje iz prestolnice. Zanimivo bo tudi v Puconcih, kjer gostujejo še vedno aktualne državne podprvakinje, igralke Vesne, ki so letos močno zadaj. Kljub temu bo tudi ta dvoboj negotov, a ker tekma ne odloča o ničemer, je možno vse. Kajuhovke, ki so priložnost za končnico izgubile z dvema medsebojnima porazoma proti Kemi, bodo imele najlažje delo in Preserje poslale iz elite brez osvojene točke. Tudi Notranjke, ki bodo v polfinalu končnice na krilih Nine Zupančič skušale presenetiti tudi aktualne prvakinje iz Izole, tokrat ne bodo imele težav na Jesenicah.            

I. SNTL – Vzajemna, moški, 18. krog (vse sobota)
Mengeš – Sobota (11.00)
Arrigoni Izola – Fužinar Interdiskont (13.00)
Kajuh Slovan – Savinja (17.00)
Kema Puconci – Corenilleau Mengeš (17.00)
Krka – ŽNTK Maribor (17.00)
I. SNTL – Vzajemna, ženske, 18. krog (vse sobota)
Arrigoni Izola – ŽNTK Ljubljana (17.00)
Kajuh Slovan – Preserje (17.00)
Jesenice – Logatec (17.00)
Kema  Puconci – Vesna Zalog (17.00)
Letrika – prosta (17.00)
II. SNTL – Vzajemna, 10. krog (vse sobota)
Ptuj – Fužinar Interdiskont II (10.00)
Tempo Velenje – Muta (10.00)
Melamin Kočevje – Križe (10.00)
Novo mesto – Vesna Zalog (10.00)
Logatec – PPK Rakek (10.00)
Tempo Velenje – Fužinar Interdiskont II (16.00)
Ptuj – Muta (16.00)
Novo mesto – Križe (16.00)
Melamin Kočevje – Vesna Zalog (16.00)
III. SNTL – Vzajemna, 8. krog (sobota)
Kajuh Slovan – Ilirija (10.00)
Cirkovce – Kema Puconci II (10.00)
Gorica – Vrhnika 5:1 (že odigrano)

Članki iz rubrike