jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

planet1 - foto jaka koren Svet24.si

Najprej se je videlo iz vesolja, kar zdaj ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Šerbi Njena.si

Naprodaj hiša pokojne Šerbi

STA
STA
0 25.11.2018 20:01:52

Bacha skrbijo ekstremne temperature v Tokiu

Reuters
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je izrazil zaskrbljenost nad visokimi temperaturami v Tokiu, ki bo leta 2020 gostil poletne olimpijske igre. Mok je zaradi tega že prestavil predviden start maratona in hitre hoje.

Bach in podpredsednik Moka John Coates sta se v Tokiu srečala z guvernerko Yuriko Koike. Bach je izrazil zaskrbljenost nad visokimi temperaturami, ki so bile letos poleti v Tokiu rekordne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Strokovnjaki so opozorili, da bi lahko visoke temperature vplivale na športne dogodke na OI, predvsem pa na zdravje športnikov. Mok je zaradi tega prestavil start maratona za pol ure, tek na 42 kilometrov se bo začel ob 7. uri zjutraj, tekmovanja v hitri hoji še prej. Coates je med srečanjem namignil, da pri Moku razmišljajo tudi o zgodnejših terminih. Kakšna od olimpijskih tekem bi se lahko začela ob 6. uri ali celo ob 5.30.

Vročinski valovi na Japonskem so bili letos usodni za več ljudi, zaradi visokih temperatur je ogromno ljudi iskalo pomoč v bolnišnicah.

Članki iz rubrike