1 Odkrito.si

»Čutila sem, da se bo danes tukaj zgodilo nekaj ...

michael schumacher Svet24.si

Novice o zdravstvenem stanju Michaela ...

lev Petisvet.si

Najbolj zanimive lastnosti ljudi, ki so rojeni v ...

joaquin guzman el chapo1 Svet24.si

Igra prestolov: kdo bo na vrhu kartela nasledil el...

ana ivanovic Svet24.si

FOTO: Ana Ivanović pokazala nosečniški trebušček

miha zupan Njena.si

Miha Zupan z dopusta delil prelepo fotografijo

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Fant jo je pustil zaradi ...

STA
STA
0 25.11.2018 20:01:52

Bacha skrbijo ekstremne temperature v Tokiu

Reuters
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach je izrazil zaskrbljenost nad visokimi temperaturami v Tokiu, ki bo leta 2020 gostil poletne olimpijske igre. Mok je zaradi tega že prestavil predviden start maratona in hitre hoje.

Bach in podpredsednik Moka John Coates sta se v Tokiu srečala z guvernerko Yuriko Koike. Bach je izrazil zaskrbljenost nad visokimi temperaturami, ki so bile letos poleti v Tokiu rekordne, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Strokovnjaki so opozorili, da bi lahko visoke temperature vplivale na športne dogodke na OI, predvsem pa na zdravje športnikov. Mok je zaradi tega prestavil start maratona za pol ure, tek na 42 kilometrov se bo začel ob 7. uri zjutraj, tekmovanja v hitri hoji še prej. Coates je med srečanjem namignil, da pri Moku razmišljajo tudi o zgodnejših terminih. Kakšna od olimpijskih tekem bi se lahko začela ob 6. uri ali celo ob 5.30.

Vročinski valovi na Japonskem so bili letos usodni za več ljudi, zaradi visokih temperatur je ogromno ljudi iskalo pomoč v bolnišnicah.

Članki iz rubrike