merceva Odkrito.si

Vrnitev po dveh desetletjih! Se še spomnite te ...

gabrielle carahan Svet24.si

Potrjeno: 22-letno hčer znanega glasbenika ...

ženska Petisvet.si

10 čudežnih živil, ki ubijajo staranje kože

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

zala kralj gašper šantl Svet24.si

Evrovizijski šok: napaka pri glasovanju, ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

Hajdi Korošec- foto 1 Njena.si

Nepričakovan udarec: Hajdi golo iskreno o raku

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 12.10.2018 10:26:55

Dvojno gostovanje Ljubelja v Kamniku

Kranjčanke bodo svojim navijačem lahko pokazale kolajne in pokal, ki so jih osvojile v Sarajevu.
psno
Pred nami je zelo zanimiv četrti krog DP v elitnih ligah, v katerem bosta največ pozornosti gorenjska derbija v Kamniku, kjer bo gostoval Ljubelj.

Na ženski tekmi naj bi imele malce prednosti domačinke, igralke Calcita, ki so doma po običaju zelo prepričljive. Prava poslastica pa se obeta na moški tekmi, kjer so vseeno v manjši prednosti pri gostujočemu Ljubelju, ki ima na voljo bolj izenačeno vrsto s kar tremi reprezentanti. Toda tudi domači Calcit, ki je vstopil v sezono v zelo pomlajeni postavi, ima svoje adute. Kdo bo bolj zadovoljen na koncu, ali Franci Spruk s svojimi varovanci ali Robi Blaha s svojimi igralci, bomo videli po končani tekmi.

V moški A ligi je na sporedu le ena tekma, kjer imamo izrazitega favorita. To so Mariborčani, ki so po uspešnem nastopu v Zaprešiću nesporni favoriti proti letos zelo oslabljenemu Hrastniku. Zato pa bodo preostala srečanja zelo zanimiva in izenačena. V Kranju Triglav gosti zelo nevarne Konjice na čelu s Francem Kirbišem. Na Jesenicah gostujejo Postojnčani, ki pridno iščejo svoj prostor v zgornjem domu lestvice. Za zaključek pa se nam obeta pravi ognjemet v Litiji, kjer gostujejo Goričani.

V ženski ligi bo sila nepredvidljiva tekma sosedski derbi v Slovenski Bistrici, kjer domači Impol gosti sosede, igralke Miklavža. Ljubitelji kegljanja v Kranju in pristaši Triglava pa bodo lahko pozdravili na delu junakinje prejšnjega tedna, igralke Triglava, ki so v Sarajevu osvojile evropski ekipni pokal. Končno bodo lahko Kranjčanke lahko proslavile daleč največji uspeh za ženski del kluba Triglav in mu tako zaželele vse najboljše, saj bodo v Kranju kmalu zaokrožili 60 let izredno uspešnega delovanja in kegljanja.

Zanimiva tekma pa se obeta tudi v Radljah ob Dravi, kjer prvič gostujejo Cerkničanke. Igralke Bresta so se lepo izkazale v Apatinu, zato gre pričakovati, da bodo tudi tokrat pokazale lepo predstavo in bodo velik izziv domačim igralkam, ki doma prvič gostijo tako ugledno ekipo. Zadnja tekma kroga pa bo v Celju, kjer gostujejo Postojnčanke. Celjanke, predvsem mlade, počasi prihajajo k sebi in ob tem dozorevajo ob Anji Kozmus in Nadi Savič. Vsekakor so v tej tekmi v vlogi favoritinj.

Pari 4. kroga v 1. A ligi
Moški
Triglav – Konjice (14.00)
Konstruktor – Hrastnik (16.00)
Calcit – Ljubelj (17.00)
Sij-Acroni – Proteus (17.00)
Litija – Gorica (17.30)
Ženske
Impol – Miklavž (13.00)
Calcit – Ljubelj (14.00)
Triglav – Litija (14.00)
Celje – Proteus (15.00)
Remoplast – Brest (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike