renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

novak đoković djokovic Svet24.si

Srbski tenisač se je iskreno poklonil Hrvaški

luna Petisvet.si

Po jutranji mehkobi danes ob 12.02 Luna 'zdivja'

piran, fornače, na fornačah, parkirišče Svet24.si

Bodite previdni, če v Piranu dobite kazen ...

seann miley moore Svet24.si

FOTO in VIDEO: To je morski deček, ki uživa v ...

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 05.10.2018 21:09:57

Kranjčanke v finalu v Sarajevu

Brigita Strelec je pravi vodja mlade ekipe Triglava.
psno
V Sarajevu, kjer se zaključuje evropski pokal, bodo v finalu igrale tudi Kranjčanke, ki so v polfinalu s 5:3 ugnale Istro iz Poreča.

Dekleta Triglava so se dolgo mučila proti Hrvaticam. Na koncu je vse dileme rešil zadnji par v sestavi Brigita Strelec, ki je podrla krasnih 584 kegljev, in njena hči Anja Forštnarič, ki je prišla celo do 618 kegljev, kar je zdaj nova najboljša ženska znamka na kegljišču Zetra. Triglavanke so tako dosegle daleč največji uspeh ženskega kegljanja v Kranju, za veliko nagrado pa to soboto točno ob dvanajstih igrajo finale z madžarskim Rakoshegyjem iz Budimpešte.

Po koncu tekme je trener Albin Juvančič dejal: "Tekmo bi lahko rešili že malce prej toda dve igralki sta bili nerazpoloženi. Še dobro, da je igra stekla Baškovi in da je Tanja spet napravila, tisto kar se od nje pričakuje. No, vse pa je na koncu potrdil zadnji par. Toda v finalu se bo treba bolj zbrati in tudi odigrati dosti boljše, če želimo priti do zmage."

Škoda za Kamničane, ki so zagrešili (po našem mnenju) administrativno napako in nimajo priznanega rezultata Kristijana Mijatoviča (541). Zanjo so izključni krivci sodniki, ki so enostavno pozabili pregledati zapisnika našega tekmovalca in zadnjega Romuna ter ju vnesti v rezultatsko listo. Toda pomlajena ekipa Calcita je več kot zadovoljivo opravila svoje delo. Z malce več predrznosti bi bili celo konkurenčni tudi za polfinale. Na koncu so osvojili osmo mesto.

Pred Konstruktorjem je lepa prihodnost

V Zaprešiću je petek minil v polfinalnih dvobojih, a žal brez slovenske udeležbe. Že večer prej je bilo veliko sporov, šlo pa je za premike samih parov na druge termine. Hrvati so se potrudili, da spravijo tekme na televizijo, toda sodniki se niso zmenili za priporočila mednarodne konference in so delali po svojem.

Mariborski Konstruktor se je od tekmovanja poslovil s skupno šestim mestom in je lahko več kot zadovoljen, saj je bil to njihov končni domet. Pohvalijo se lahko z odličnim končnim rezultatom 3742 podrtih kegljev, kar pomeni skoraj 624 podrtih kegljev na igralca. Zmanjkalo jim je le 45 kegljev za nadaljevanje, kar ni veliko ali pa tudi je. Praktično vsi igralci so odigrali maksimalno in bi težko dosegli še kaj več. Luka Sajko je imel najtežjo nalogo, saj je moral odpreti tekmo. Zato je bilo tudi njegovih 597 podrtih kegljev zelo dober rezultat, če izhajamo iz dejstva, da noben prvi igralec v drugih ekipah ni zmogel kaj več. Tudi Aleš Blaž je bil med najboljšimi zadnjimi igralci. Varovanci Bojana Pihlarja imajo še dovolj možnosti za napredek, pa tudi leta so v njihov prid. Res pa je, da igralci še rabijo kilometrino. Zato smo lahko prepričani, da bi jim v prihodnjih sezonah ta veliki met tudi v taki postavi lahko uspel. Primarni cilj, uvrstitev v ligo prvakov, pa je prepričljivo dosežen. Prvih šest ekip na pokalu je močno odstopalo od konkurence, čeprav dejansko zelo slabih praktično ni več.

Celjanke, ki so nas dolga leta razveseljevale, so tokrat dosegle bolj ali manj pričakovano osmo mesto. Tudi dosežen rezultat v točkah je v skladu s pričakovanji. Trener Lado Gobec je v igro moral poslati praktično štiri mlade debitantke. Lahko rečemo, da gre za zamenjavo generacij. Če bi lahko Gobec računal na Rado Savič in mladi Črepovo in Bizjakovo, ki imata študijske obveznosti v tujini, potem bi bilo Celje še vedno tam, kjer smo ga gledali tri desetletja. Toda tudi ta ekipa bo čez dve ali tri leta dozorela in rezultati bodo lahko podobni.

V Vojvodini na koncu kar nekaj smole

Na pokalu NBC v Apatinu je kot vedno tudi tokrat zadnja skupina igralcev in tudi igralk poskrbela za številne preobrate. Čeprav so bile Cerkničanke na tem pokalu oslabljene in je moral vodja ekipe Franc Gornik v igro poslati dve zelo mladi in zelo neizkušeni igralki, Katjo Žnidaršič in Ajdo Ule, so odigrale več kot dobro. Žal pa je zadnja igralka Nataša Žnidaršič Čuk igrala v predzadnji skupini in ni imela vpliva. Če bi zaigrala v zadnji skupini, bi jim po vsej verjetnosti veliki met vendarle uspel. Na koncu so tekmice vedele, koliko potrebujejo za uvrstitev med štiri, Cerkničanke pa so ostale prekratke samo za štiri keglje. Igralke Miklavža so dosegle toliko, kot smo lahko realno pričakovali.

Tudi v moški konkurenci je bila zadnja skupina zelo nepredvidljiva. Tu je bilo obvezno počakati do zadnjih metov, ko padejo končne odločitve. Čeprav po petih igralcih ni kazalo, da bi se Tržičani kot Goričani lahko vmešali v boj za četverico, se je na koncu izkazalo drugače. Škoda, da Blaž Čerin ni bil malce bolj prepričljiv v svojem nastopu, ko bi lahko prehitel tekmovalca iz Bosne, kar bi Gorenjcem celo prineslo četrto mesto in polfinale. Primož Gostinčar pa je kot zadnji Goričan z odličnim rezultatom močno popravil pozicijo svoje ekipe, ki se je zelo približala Tržičanom.

Izidi polfinalov

Svetovni pokal - moški

Zaprešič (Hrv) – Podbrezova (Svk) 7:1 (13,5:10,5;3864:3749)

Zerbst (Nem) – Neumarkt (Ita) 5:3 (11,5:12,5;3844:3842).

Ženske

Mlaka Rijeka (Hrv) – Zalaegerszeg (Mad) 7:1 (12:12;3511:3452);

Victoria Bamberg (Nem) – BBSV Wien (Avt); zmaga Victorie

Evropski pokal

Moški

Mertojak Split (Hrv) – Partizan (Srb) 5:3 (12:12;3556:3507)

Victoria Bamberg (Nem) – Szeged (Mad) 6:2 (13:11;3558:3547).

Ženske

Schrezheim (Nem) – Rakoshegy (Mad) 2:6 (9,5:14,5;3311:3421)

Triglav – Istra Poreč (Hrv) 5:3 (13:11;3366:3320)

T. Hočevar – M. Liovič 1:3 (521:572), P. Bašek – V. Pavlakovič 2:2 (570:564), N. Blagovič – S. Kramar 2:2 (520:537), T. Perišić – K. Oplanić 2:2 (556:561); B. Strelec – N. Pavlakovič 3:1 (581:550), A. Forštnarič – M. Nanić 3:1 (618:536).

Pokal NBC

Moški

Repcelaki (Mad) – Beograd (Srb) 3:5 (10,5:13,5;3591:3608)

Staffelstein (Nem) – Rudar Kakanj (BiH) 6:2 (14:10;3618:3506)

Ženske

Zagreb (Hrv) – Liedosheim (Nem) 1:7 (10:14;3293:3370)

SKK 98 Poing (Nem) – Admiral Zagreb (Hrv) 5:3 (13:11;3323:3282).

Galerija

Članki iz rubrike