900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 03.10.2018 21:25:12

Mariborčani blizu napredovanja

: Tudi Matej Lepej je lahko dodana vrednost Mariborčanov.
psno
Marsikdo je pričakoval, da bomo na svetovnem kegljaškem pokalu v Zaprešiču v moški konkurenci videli vrhunske rezultate, a ti ne pridejo kar sami po sebi.

Drugi dan pa smo vseeno uživali, ko je blestel mladi komaj 21-letni Čeh Jan Bina, ki je nase močno opozoril na svetovnem članskem prvenstvu v Romuniji. Zelo precizna igra mu je prinesla kar 688 kegljev. Izvrsten nastop pa je uspel tudi domačinu Bolanči, ki se je zaustavil na 666 kegljih. Iz te prizme sta bila rezultata prvih Mariborčanov Sajka in Zveziča zelo dobra. Za Konstruktor je drugi dan odprl tekmovanje Matej Lepej, kateremu je nastop dobro uspel in je končal pri 636 kegljih. Škoda pa je, da svojega dne ni izkoristil še malo bolj, nastop, saj je bil na čiščenju zelo uspešen. No, zmanjkalo mu je tudi malce sreče. Kot drugi je nastopil še mladi Timi Jurančič. V prvi igri na polno še ni bil ravno prepričljiv, potem pa je dodajal iz meta v met. Po treh nizih je imel 467 kegljev. Potem pa smo videli vrhunski zadnji set. Že na polno je imel kar 111 kegljev, sledilo je še vrhunsko čiščenje in zaključil je na 182 kegljih. Končni rezultat je bil kar 649 podrtih kegljev. Zelo glasno je bilo tudi na tribunah, kjer so se večkrat slišali nogometni vzkliki – Maribor! Šampion! Timi je tako pripeljal Konstruktor blizu uresničitve tihega cilja, uvrstitve v polfinale. No, na zadnjih dveh igralcih pa ostaja končna odločitev. V istem času pa je na sosednjih stezah svoj šov imel domačin Branislav Bogdanović, ki je s 688 podrtimi keglji izenačil uradni rekord kegljišča.

S tekmovanjem pa so začela dekleta. Tokrat Celjanke niso v ožji pozornosti, saj je trenutna ekipa veliko slabša, kot je bila še dve leti nazaj, ko so jo vsi močno spoštovali. Prva je nastopila mlada Tia Schatz. Začela je sila skromno, v drugi polovici pa se je zbudila in končala pri 563 podrtih kegljih. (306 zadnja dva niza). Za njo pa je nastopila debitantka, Špela Kunčič, komaj 15-letna igralka. V začetku jo je dajala kriza zaradi treme, kasneje pa se je ujela. Bolj ko se je približeval konec igre, pa je bilo vse več napak in končala je na 526 kegljih. S tem je bilo praktično konec upanja za ekipni uspeh. Kot zadnja je pri Celju nastopila Klavdija Farasin, ki je praktično brez mednarodnih izkušenj. Odigrala je po svojih zmožnostih in končala pri 543 podrtih kegljih.

Triglav v drugi dan s prvega mesta

Že prvi dan je pokazal, da kegljišče v Zetri v Sarajevu ni ravno najlažje. Prvi, ki je to občutil, je bil igralec Calcita Matej Turk, ki se je vseskozi lovil in končal pri skromnih 547 podrtih kegljih. Za njim pa je nastopil Jure Starman. Od njega so pri Kamničanih pričakovali dosti več, toda tudi on je obstal pri le 561 kegljih. Toda videlo se je tudi pri drugih igralcih, da steze ne poklanjajo ničesar. Le Hrvatu Marinoviću (641) in Nemcu Wilkeju (636) je uspel malce boljši nastop, samo še štirje igralci pa so presegli (komaj) mejo 600. Kot zadnji tretji pri Calcitu pa je nastopil Gašper Burkeljca, ki pa je bil daleč od prave igre in zaključil na 537 kegljih. S tem pa je možnosti za dober rezultat praktično konec.

Za Triglav je bila kot prva na vrsti Tara Hočevar, ki nikakor ni našla svoje igre. V zadnjem nizu pa je s 172 keglji le prišla do 550 kegljev. Zelo podobno se je odvijalo tudi v nastopu Nike Blagovič. Tudi ona se je reševala v zadnjem setu (172 kegljev) in prišla do zelo dobrega rezultata 569 podrtih kegljev. Kot zadnja prvi dan pa je nastopila še Anja Forštnarič. In tudi ona je imela sindrom zadnjega niza, saj je podrla kar 175 kegljev in prišla do 602 kegljev, kar je najboljši rezultat pri dekletih. Kranjčanke po polovici vodijo za 20 kegljev pred Zagrebom, tretje Nemke pa zaostajajo že velikih 73 kegljev. Pred petimi (Zrem iz Rume) pa je imajo kar 108 kegljev prednosti.

Tržičani in Brest še v igri

V Apatinu se je nadaljevalo tekmovanje na pokalu NBC. Pokalu. Za Brest je kot prva odlično nastopila Nina Modrinjak, ki je prišla do odličnih 589 kegljev. S tem so akcije Bresta močno poskočile. Druga pa je bila mlada debitantka pri Cerkničankah Ajda Ule, ki je kljub veliki borbi prišla do 506 kegljev. No na srečo Bresta so tudi v ostalih ekipah zelo grešile četrte igralke in tako ostajajo v igri za napredovanje. Žal pa se Miklavžu drugi dan ni najbolje izšel. Milico Zorman (235) je na polovici nastopa morala zamenjati Sonja Jurančič Mitrovič, ki pa je dosegla 258 kegljev. Dokončno pa so bili pokopani z nastopom Majde Verbole (502).

Pri moških je za Ljubelj kot prvi nastopil Matjaž Vovk, ki se je zaustavil pri 576 kegljih. Za njim pa je lepo odigral Grega Bajželj, ki je podrl 610 kegljev.

Dobre možnosti pa so se odprle tudi Gorici, potem ko je Branko Bratina prišel do lepih 595 kegljev. Drugi dan pa je v Vojvodini za Slovenijo zaključil Goričan Simon Lapajne. Prišel je do okroglih 600 kegljev in tudi Gorica še ima majhne možnosti za napredovanje.

Galerija

Članki iz rubrike