Tanja Ribič 1 Odkrito.si

Družina Tanje Ribič zaradi Đura v šoku!

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

matjaž han, miha kordiš Svet24.si

Matjaž Han Levici: "Fantje mladi, ta trenutek ...

Saša Lendero 2 Svet24.si

Saša Lendero ima eno težavo z vodenjem ...

can yaman Njena.si

Takšno telo pod obleko skriva Ferit

milan Njena.si

Junakom šova Ljubezen po domače podivjali hormoni

STA
STA
0 21.08.2018 15:32:41

Slovenski padalci tudi v Bolgarijo po žlahtni plen

Bolgarska Montana bo od 25. do 30. avgusta gostila 35. svetovno prvenstvo v padalstvu, na katerem ima visoke načrte tudi slovenska reprezentanca. Tekmovanje se bo začelo v petek, slovenske barve bodo zastopali Roman Karun, Peter Balta, Borut Erjavec, Senad Salkič in Matej Bečan ter Maja Sajovic.

Ko so Benjamim Šmid, Darko Svetina, Dušan Intihar, Roman Božič in Branko Mirt leta 1984 v francoskem Vichyju osvojili prvo slovensko padalsko medaljo (sicer še za Jugoslavijo) v skokih na cilj, so redki verjeli, da se je začela zlata doba slovenskega padalstva, ki traja še danes.

Drago Bunčič, ki je na letališču v Lescah po končani tekmovalni karieri zavihal trenerske rokave, je s številnimi novimi prijemi, poznavanjem skokov na cilj, predvsem pa z obvladovanjem tehnike teh skokov ustvaril številne svetovne prvake, zato je slovenska padalska javnost pred prihajajočim SP v pričakovanju novih vrhunskih dosežkov.Po omenjeni peterici, ki je zaorala ledino v zbiranju medalj na največjih tekmovanjih, so slovenski padalci do leta 2000 zbrali še pet medalj, od leta 2000 naprej pa je današnja generacija na SP osvojila kar pet naslovov ekipnih svetovnih prvakov, zadnjega pred dvema letoma v Chicagu, pet naslovov so zbrali še posamezniki, uspešni pa sta bili tudi najboljši slovenski padalki Irena Avbelj, ki je osvojila tri zlate kolajne v figurativnih skokih in štiri zlate v kombinaciji, z zlatom pa se je pred štirimi leti v Banja Luki okronala Maja Sajovic.

Dodaten optimizem slovenski vrsti vlivajo tudi dobri nastopi na nedavno končanem vojaškem SP. "Spomin na Szolnok je še živ, toda pred nami je nova pot, novo zahtevno tekmovanje, zato misli že preusmerjamo v Bolgarijo. Po koncu prvenstva na Madžarskem smo si na hitro nekoliko oddahnili, napolnili baterije, pred nami pa sta dva dneva treninga, kjer bomo 'spilili' še kakšno podrobnost, potem pa v nov boj. Popotnica je resda imenitna, zato tudi v Bolgarijo potujem dobro razpoložena in visoko motivirana," je pred odhodom na SP dejala Sajovičeva.

Značke: padalstvo, sp, napoved

Članki iz rubrike