Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 15.06.2018 11:21:42

Polom zvezdnikov na US Opnu

Reuters
Uvodni dan odprtega prvenstva ZDA v golfu so na igriščih v Southamptonu na Long Islandu pri New Yorku zaznamovale neugodne vremenske razmere in polom številnih zvezdnikov, ki se bodo morali precej potruditi, da bodo prišli v izločilne boje.

Vreme pa očitno ni zmotilo vodilnega s svetovne lestvice Američana Dustina Johnsona, njegova rojaka Scotta Peryja in Russella Henleyja ter Angleža Iana Poulterja, ki so igrišče zmogli z 69 udarci. Udarec več je potreboval še en Američan Jasion Dufner. "Vse, kar je na tem igrišču pod parom, je zelo dober izid. Posebej v današnjih razmerah. Cel dan je bil res težak in za vsak udarec je bila potrebna popolna zbranost," je uvod v turnir z nagradnim skladom 12 milijonov dolarjev pokomentiral 33-letni Johnson.

A časopisne stolpce polnijo tudi zvezdniki, ki se uvodni dan na vzhodni obali ZDA niso znašli. Španec Jon Rahm, zmagovalec British Opna Američan Jordan Spieth in ljubljenec občinstva Tiger Woods so uvodni dan končali z 78 udarci in si delijo 101. mesto, udarec boljši je bil 89. Američan Phil Mickeloson. Severnoirski zvezdnik Rory McIlroy je po prvem dnevu z 80 udarci celo 129., najboljši Nemec Martin Kaymer pa s 83 udarci celo 148.

Značke: golf, sta

Članki iz rubrike