Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 24.05.2018 12:17:20

Kegljanje: Zapravil dve priložnosti za kolajno

Nadaljuje se 7. svetovno prvenstvo za posameznike v Romuniji. Slovenci včeraj manj uspešni.

V torek pozno zvečer so bili dvoboji prvega kroga v mešanih dvojicah. Slovenija ima v tej konkurenci dva para. Prva sta nastopila Eva Sajko in Grega Bajželj, ki sta z 2:0 premagala Slovaka Gabrielo Kucharovo in Bystrika Vadoviča. Zelo zanimiv in tudi kakovosten dvoboj pa je bil med Petro Bašek in Matejem Lepejem ter Srboma Zorico Barač in Danijelom Tepšo. Prvi niz sta dobila slovenska igralca, v drugem pa sta se Srba vrnila v tekmo in jo dobila. V dodatnih metih se je prva serija končala s 15:15, v drugem podaljšku pa je bila sreča na slovenski strani – 13:12.

Začetek sredinega dopoldanskega programa pa je minil v znamenju tekem prvega kroga v sprintu. Že v prvi skupini je nastopila Mariborčanka Eva Sajko. Prvi niz je proti Madžarki Irene Nemes dobila s 102:96. Tudi v drugem je bila Eva v vodstvu, toda potem je popustila in niz izgubila s 102:103. Madžarka je izkoristila darilo in v podaljšku slavila z 21:18. Brigita Strelec, ki je odpravila Nemko Kastnerjevo z 2:0 (220:192), je delo opravila precej bolj zanesljivo. Grega Bajželj se je pomeril z Nemcem Timom Hoffmannom. Čeprav je imel Nemec v prvem nizu pobudo, je Kranjčan v zaključku napravil napako in si potem privoščil še napako in Nemec se je izvlekel (101:108). V drugem nizu je bilo bolj izenačeno in vse je kazalo na točko Bajžlja, toda v zadnjem metu, ko je potreboval šest kegljev, jih je podrl le pet in niz je bil izenačen na 107. V dodatnem metu je Grega podrl sedmico, Nemec pa devetico in upanja je bilo konec. Lepej je prvi niz proti Italijanu Blaasu gladko dobil (111:93). Tudi v drugem je imel vse pod nadzorom, toda v zaključku čiščenja je Matej napravil napako, ki ga je stala zmage (111:119). V dodatnih metih je Matej začel le s tremi podrtimi keglji in vrnitve ni bilo več (18:19). Za popoln polom slovenskega moškega sprinta pa je poskrbel Franci Velišček, ki je prvi niz izgubil s 103:119, v drugem pa je imel na koncu celo priložnost za zmago, vendar mu je v predzadnjem metu zmanjkalo kanček sreče (115:116).

V mešanih dvojicah sta se Eva Sajko in Grega Bajželj pomerila s Slovakoma, Tomkovo in Kozakom. Prvi niz sta dobila s 151:147, drugega izgubila s 133:136, v podaljšku pa sta zmagala z 12:10 in se prebila v četrtfinale. Drugi par, Baškova in Lepe, sta prvi niz izgubila (143:144), drugega visoko dobila (168:149), v dodatnih metih pa sta slavila s 15:12. Baškova in Lepe sta v četrtfinalu igrala proti Romunoma Duki in Mihalcioiuju. Prvi niz sta dobila s 166:133, v drugem pa sta napravila veliko napak in Romuna sta niz dobila s 154:140. V dodatnih metih je Romunka Duka podrla le štiri keglje, medtem ko jih je Petra podrla sedem. Kot naslednji je vrgel Mihalcioiou in zadel sedem kegljev, kot zadnji pa je bil na vrsti Pivčan Lepej. Vsi so pričakovali, da bo zadel potrebnih pet kegljev in prinesel Sloveniji kolajno, toda krogla mu je ušla malce preveč desno in zadel je le štiri. V drugi seriji pa je po šestih kegljih Baškove Lepej zadel sredino in samo pet kegljev, Romuna pa sta tako slavila z 12:11. Na koncu sta Romuna prišla do brona, po porazu s hrvaškim parom Jambrović/Marinović. Slednja sta v četrtfinalu po velikem boju v prvem nizu (150:149) v drugem zanesljivo premagala Sajkovo in Bajžlja. Drugi bron je odšel v Avstrijo. V finalu pa so se srečali omenjena Hrvata in češki par Navrkalova/Endrst. Zmagala sta slednja.

V sprintu se je Brigita Strelec v osmini finala pomerila z Nemko Sino Beisser. Začetek je bil za slovensko prvakinjo odličen, saj si je nabrala prednost, potem pa je napravila tri napake, kar je Nemka izkoristila in zmagala. Enako je bilo v drugem nizu in Nemka se bo borila za kolajno.

Danes se bo prvenstvo nadaljevalo. Od Slovenk bo prva nastopila Brigita Strelec proti Čehinji Tatouškovi, takoj za njo pa bo šla na stezo Patricija Bizjak, ki se bo pomerila z Italijanko Wiedenhoferjevo. Popoldne bosta nastopila Matej Lepej proti Avstrijcu Philippu Vseteckijemu in Eva Sajko proti Srbkini Maji Djukić. Franci Velišček bo igral proti Srbu Robertu Ernješiju, Anja Bašek proti Čehinji Luciji Vaverkovi, Anja Forštnarič pa ima za nasprotnico Nemko Danielo Kicker.

Značke: kegljanje, šport

Članki iz rubrike