modrijani 1 Odkrito.si

FOTO: Modrijani so zavihali rokave

melania trump, donald Svet24.si

FOTO: Kam je izginila Melania? Američani ...

Josip Broz Tito Svet24.si

Kako so otroci zaradi Tita dobili drisko

kurban bajram Svet24.si

Želeli so obredni zakol ene živali letno

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

rebeka the biggest loser Njena.si

Preslepili Rebeko in jo izločili

zrnec ilijevski mediaspeed Njena.si

Partnerka Jurija Zrneca žaluje

STA
STA
0 05.05.2018 16:13:55

Štirje Slovenci v polfinalu tekme v Chongqingu

Za slovenske športne plezalce se je s štirimi polfinali zelo dobro začela prva od treh tekem azijske turneje svetovnega pokala v balvanskem plezanju v kitajskem Chongqingu. V nedeljski polfinale so se prebili Katja Kadić v ženski in Jernej Kruder, Anže Peharc ter Gregor Vezonik v moški konkurenci.

Kadićeva je v današnjih kvalifikacijah vpisala sedmi dosežek. S prvega mesta po kvalifikacijah bosta v polfinalu, v katerem se bo merilo 20 balvanistk, nastopili Japonki Akiyo Noguchi in Miho Nonaka.

Kadićeva je ob odsotnosti vodilne Slovenke Janje Garnbret, ki je azijsko turnejo izpustila zaradi mature, edina slovenska predstavnica v Aziji.

Garnbretova si z drugim mestom in zmago na uvodnih dveh tekmah v Meiringenu in Moskvi prvo mesto v seštevku svetovnega pokala deli z japonsko predstavnico Nonaka. Obe trenutno najboljši tekmovalki imata 180 točk.

Slovenija ima vodilnega v svetovnem pokalu tudi v moški konkurenci. Na vrhu seštevka je Jernej Kruder, ki je zmagal v Meringenu, v Moskvi je bil drugi.

Celjan si prvo mesto deli z Japoncem Tomoo Narasakijem. V polfinale prve postaje na Kitajskem sta se prebila tako slovenski predstavnik s petim in japonski s tretjim dosežkom v kvalifikacijah.

Tudi Vezonik tako kot Kruder je prišel na Kitajsko z odlično popotnico iz Moskve, kjer je s tretjim mestom prvič v karieri stopil na zmagovalni oder v najmočnejši konkurenci.

Polfinale in finale bosta na sporedu v nedeljo.

Članki iz rubrike