tadej pisek Odkrito.si

Nič več skrivnost! To je dekle Tadeja Piška

Medicinske sestre na delo včasih prihajajo tudi bolne Svet24.si

Sestra Laura: Na delo tudi z visoko vročino

Duhovna pot Petisvet

Vse se ruši! Kaj se dogaja?

genova, morandi, viadukt Svet24.si

FOTO in VIDEO: Tragedija v Genovi: minister ...

danijel subasić Svet24.si

Za slovo se je odločil še eden od ognjenih ...

Rita Ora Najstnica.si

Rita Ora pokazala svoje telo v kopalkah

Tanja Ribič Njena.si

Tanjo Ribič na morju ujel zgoraj brez

STA
STA
0 05.05.2018 16:13:55

Štirje Slovenci v polfinalu tekme v Chongqingu

Za slovenske športne plezalce se je s štirimi polfinali zelo dobro začela prva od treh tekem azijske turneje svetovnega pokala v balvanskem plezanju v kitajskem Chongqingu. V nedeljski polfinale so se prebili Katja Kadić v ženski in Jernej Kruder, Anže Peharc ter Gregor Vezonik v moški konkurenci.

Kadićeva je v današnjih kvalifikacijah vpisala sedmi dosežek. S prvega mesta po kvalifikacijah bosta v polfinalu, v katerem se bo merilo 20 balvanistk, nastopili Japonki Akiyo Noguchi in Miho Nonaka.

Kadićeva je ob odsotnosti vodilne Slovenke Janje Garnbret, ki je azijsko turnejo izpustila zaradi mature, edina slovenska predstavnica v Aziji.

Garnbretova si z drugim mestom in zmago na uvodnih dveh tekmah v Meiringenu in Moskvi prvo mesto v seštevku svetovnega pokala deli z japonsko predstavnico Nonaka. Obe trenutno najboljši tekmovalki imata 180 točk.

Slovenija ima vodilnega v svetovnem pokalu tudi v moški konkurenci. Na vrhu seštevka je Jernej Kruder, ki je zmagal v Meringenu, v Moskvi je bil drugi.

Celjan si prvo mesto deli z Japoncem Tomoo Narasakijem. V polfinale prve postaje na Kitajskem sta se prebila tako slovenski predstavnik s petim in japonski s tretjim dosežkom v kvalifikacijah.

Tudi Vezonik tako kot Kruder je prišel na Kitajsko z odlično popotnico iz Moskve, kjer je s tretjim mestom prvič v karieri stopil na zmagovalni oder v najmočnejši konkurenci.

Polfinale in finale bosta na sporedu v nedeljo.

Članki iz rubrike