Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ou
ou
0 15.03.2018 13:30:07

Belakova in Kysselefova uspešni v kvalifikacijah

Prvi dan kvalifikacij svetovnega pokala v športni gimnastiki v Bakuju je nastopilo pet Slovencev, v sobotni finale so se uvrstili štirje. Uspešni so bili Tjaša Kysselef in Teja Belak na preskoku, Lucija Hribar na dvovišinski bradlji in Rok Klavora na parterju.

V finale na preskoku sta se uvrstili Teja Belak in Tjaša Kysselef. Prva je bila z oceno 13,400 tretja, druga z oceno 13,399 četrta. Najboljša je bila uzbekistanska veteranka Oksana Čusovitina (14,399).

"Nastop ni bil briljanten, ampak dovolj dober za finale," je bil z nastopom svojih varovank v kvalifikacijah zadovoljen selektor slovenske ženske športne gimnastike Andrej Mavrič.

Mesto med prvo osmerico in finalni nastop na dvovišinski bradlji si je pritelovadila še Lucija Hribar, z oceno 12,533 je bila četrta. Prva je bila Kitajka Jiaqi Lyu (14,633).



Klavora se je v kvalifikacijah izkazal z najboljšo sestavo, z oceno 14,166 je osvojil prvo mesto. Drugi je bil Japonec Kazuma Kaya z oceno 14,100, tretji pa Gruzijec Konstantin Kuzovkov (14,033).

Nastop na bradlji se je ponesrečil Alenu Dimicu, ki je po padcu z oceno 11,300 končal na 22. mestu. Na vrhu je končal Turek Ferhat Arican (14,900).

V petek je še drugi del kvalifikacij, in sicer na gredi in parterju za telovadke in konju z ročaji, drogu in preskoku za telovadce. V soboto in nedeljo bodo finali po orodjih.

Značke: gimnastika, belak

Članki iz rubrike