Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 12.03.2018 18:55:17

McKeever do enajste zlate kolajne na paraolimpijskih igrah

vszi
Kanadčan Brian McKeever se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovino paraolimpijskih iger. Na svojih petih igrah je osvojil že enajsto odličje najbolj žlahtnega leska in postal najbolj uspešen tekmovalec v smučarskih tekih na paraolimpijskih igrah. Osemintridesetletni McKeever je danes slavil na preizkušnji na 20 km v prosti tehniki.

McKeever je pred tem osvojil po tri zlata odličja v ruskem Sočiju 2014 in kanadskem Vancouvru 2010, v italijanskem Torinu 2006 in ameriškem Salt Lake Cityju 2004 pa po dve kolajni najbolj žlahtnega leska. V svoji vitrini ima tudi dve srebrni kolajni iz Torina in Salt Lake Cityja, prav tako odličje bronastega leska z biatlonske preizkušnje v Torinu.


Na uvodnih treh dneh paraolimpijskih iger v Pyeongchangu so ZDA zbrale 15 kolajn, po devet jih imata Francija in Ukrajina.

Jernej Slivnik, edini slovenski predstavnik v Južni Koreji, bo na veliko sceno stopil 14. marca, ko bo na sporedu tekma v veleslalomu. Po prvotnem programu bi ženski in moški veleslalom morala biti 17. in 18. marca, na sporedu pa bosta 14. marca, ko je bil sprva predviden moški slalom. Prireditelji so se za spremembo urnika odločili zaradi slabe vremenske napovedi.

Članki iz rubrike