Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

gu
gu
0 12.03.2018 13:22:40

Tigermania znova zajela ZDA, oglasilo se je celo njegovo nekdanje dekle Lindsey Vonn

Reuters
Čeprav ni zmagal, je Tiger Woods znova ena glavnih športnih osebnosti v ZDA. Na turnirju serije PGA Valspar na Floridi je zasedel drugo mesto, s svojo prisotnostjo pa je sprožil nov val Tigermanije. Televizijska postaja, ki je prenašala turnir, poroča o 181 odsotnem povečanju gledanosti v primerjavi s prejšnjimi leti.

Najboljšemu golfistu zadnjih desetletji je zmanjkal le en udarec, da bi po skoraj petih letih znova osvojil turnir najprestižnejše serije PGA. Štirinajstkratni zmagovalec "majorjev" ima na računu 79 turnirskih zmag in le tri ga ločijo od absolutnega rekorderja, rojaka Sama Sneada, ki je zmagoval v desetletjih po drugi svetovni vojni.

Turnir je osvojil Anglež Paul Casey, zmagovalec tedna oziroma vikenda pa je golf. Popularnost tega športa je z vrnitvijo Tigerja Woodsa močno poskočila. Televizijska postaja CBS, ki je vskočila namesto NBC, ker se je ta v zadnjem mesecu posvetila olimpijskim igram, si mane roke.

Takšne gledanosti golf ni imel že dvanajst let, igrišče Innisbrook Copperhead v Palm Harborju, kjer je potekal turnir Valspar, pa še nikoli v zgodovini ni obiskalo toliko gledalcev. Samo igro Tigerja Woodsa je v nedeljo v živo na igrišču spremljalo okoli 10.000 ljudi. "Woods je iz športnega stališča eno najbolj atraktivnih imen. Primerjamo ga lahko le z Michaelom Jordanom in Muhammadom Alijem," je ob tem dejal eden od vodji CBS Neal H. Pilson.

Za Tigerja Woodsa je bil to peti turnir po vrnitvi oziroma večletni odsotnosti zaradi osebnih in zdravstvenih razlogov. Prvi decembra je bil bolj prijateljske narave, na naslednjih dveh ni naredil reza, nato je na Honda Classicu osvojil dvanajsto mesto, ta teden pa je že pokazal obrise igralca, ki je v svojih najboljših sezonah veljal za skoraj nepremagljivega.



Pri 42 letih ima Woods vse atribute, da osvoji še pet največjih turnirjev in da prehiti legendarnega rekorderja Jacka Nicklausa. Strokovnjaki so najbolj navdušeni nad njegovo gibljivostjo oziroma zmožnostjo dolgih udarcev, ki so bili od Woodsov njegov zaščitni znak. V soboto so izmerili, da je žogico na 14. igralnem polju udaril s hitrostjo 207 kilometrov na uro, kar je najvišja izmerjena hitrost letos med vsemi igralci na turneji.

Njegovo vrnitev med najboljše - iz 656. mesta ob koncu 2017 se je ta teden povzpel na 149. mesto - so pozdravili mnogi vrhunski športniki. Oglasili so se košarkar Stephen Curry, plavalec Michael Phelps, prvi zvezdnik ameriškega nogometa Tom Brady, celo njegovo bivše dekle Lindsey Vonn je tvitnilo: "Gremo T!!!"

Sam pa je na Twitter napisal: "Wow, kakšen neverjeten teden. Ljudje, vzdušje, adrenalin, zadnjih devet lukenj v nedeljo, kako sem to pogrešal. Izboljšujem se. Hvala vsem za podporo!"

Woods bo znova v akciji že ta teden. Nastopil bo na turnirju Arnold Palmer, ki bo hkrati njegov zadnji pripravljalni turnir za prvi "major" sezone, masters v Augusti, ki bo potekal od 5. do 8. aprila.

Značke: golf, sta

Članki iz rubrike