Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

gu
gu
0 22.01.2018 08:48:16

Teja Belak, Aja Jerman Bukavec in Sašo Bertoncelj najboljši telovadci leta 2017

Gimnastična zveza Slovenije je v Ljubljani razglasila najbolje športnike, trenerje, sodnike in društva v letu 2017. Nagrade za najboljše telovadce so prejeli Sašo Bertoncelj in Teja Belak v športni gimnastiki ter Aja Jerman Bukavec v ritmični gimnastiki.

Bertoncelj je v izboru za seboj pustil Roka Klavoro in Alena Dimica, Belakova Tjašo Kysselef in Lucijo Hribar (vse GD Zelena jama), Jerman Bukavčeva pa Aleksandro Podgoršek in Izo Zorec.

"Zame to ni bilo presenečenje. V prvi polovici leta sem naredila veliko dobrih rezultatov, z uvrstitvijo v finale evropskega prvenstva pa sem sploh prepričala. Sem pričakovala, čeprav je bil drugi del sezone slab," je povedala Tjaša Belak.

"Vedno je lepo biti najboljši telovadec leta. Nimamo slabih telovadcev. Konkurenca pri nas je močna. 'Fejst' me v rit brca Rok Klavora, da sem boljši. Pred tem sem se jaz skušal primerjati z Aljažem Peganom in Mitjo Petkovškom. Nagrada pomeni, da si dobro delal. Če dobro delaš, si nagrajen," pa je povedal Bertoncelj.

Cel dream team zmagovalci

Trener leta v moški športni gimnastiki je postal Sebastijan Piletič, v ženski športni gimnastiki Andrej Mavrič, v ritmični gimnastiki Alena Salaujova.

Sodnik in sodnica leta v športni gimnastiki sta Enes Hodžić Lederer in Vesna Stare Crnjac, za najboljšo sodnico v ritmični gimnastiki so razglasili Viktorijo Rus.

V športni akrobatiki sta nagrado v absolutni konkurenci dobila Pia Ban in Jaka Zorec, trener leta je postal Jure Kern. Med športnimi društvi je slavil športni klub Salto Koper.

GZS je v ljubljanskem Austria Trend Hotelu podelila še nagrade v mladinskih in mlajših kategorijah.

Članki iz rubrike