Mobilna verzija
marko potrč Odkrito.si

Planet TV spremenil šov The Biggest Loser

TANJA ZAGAR Svet24.si

FOTO: Takšna je Tanja Žagar po novem

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Prejemniki izredne in redne denarne socialne ...

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

Selena Gomez Najstnica.si

Selena na jahti pokazala svoje telo v kopalkah

gregor Njena.si

Gledalci besni na produkcijo Planet TV

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

STA
STA

Tudi dvojici Janžič - Kozjek in Petriču zlato na balinarskem SP

Slovenija je na svetovnem prvenstvu v balinanju v Maroku danes osvojila tri zlate medalje. Potem ko je bil najboljši že Davor Janžič v natančnem zbijanju, sta uspeh zvečer dopolnila še Janžič in Jure Kozjek v dvojicah ter Anže Petrič v hitrostnem zbijanju.

Davor Janžič je v finalu natančnega zbijanja na svetovnem prvenstvu v Maroku popoldne poskrbel za prvo zlato medaljo za slovenski tabor. Za naslov prvaka je premagal tri konkurente iz Hrvaške, Peruja in Črne gore in osvojil prvo mesto.

Pred zbijanjem zadnje pozicije sta Davor Janžič in Hrvat Marko Beaković zbrala enako število točk - 19. V neposrednem dvoboju je slovenski reprezentant ohranil mirnost in natančnost, Hrvat pa je zgrešil.

Tudi sklepni del SP v Maroku je bil v znamenju Slovencev. Janžič in Kozjek sta osvojila naslov svetovnih prvakov, potem ko sta premagala srbsko dvojico Miloš Milaković - Srdjan Butorac z 10:5. Na koncu je vse začinil še Anže Petrič v finalu hitrostnega zbijanja. Ugnal je favorita v tej disciplini, Hrvata Lea Brnića, v dodatnem zbijanju z 22:21, po petih minuta sta bila tekmeca izenačena.

Tako je bila Slovenija daleč najuspešnejša država na tem svetovnem prvenstvu s tremi zlatimi, srebrno in dvema bronastima odličjema. Skupaj so kolajne odšle z balinarji v 12 držav, tudi v Peru, Avstralijo in ZDA. Najbolj pa so razočarali Francozi in Italijani.

Značke: balinanje , sp