Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 21.09.2017 14:20:43

Indijski metalec kopja grozi s prestopom v Italijo

Davinder Singh Kang, ki je letos postal prvi Indijec v finalu atletskega svetovnega prvenstva v metu kopja, grozi svoji domovini s prestopom v Italijo, če ne dobi več sredstev od države.

Kang pravi, da s težavo krije stroške treningov in potovanj in da se pogovarja z italijanskimi oblastmi. Osemindvajsetletni vojak je jezen, ker ga Indija ni uvrstila na "shemo za olimpijski podium" (Tops), nekakšno iniciativo športnega ministrstva, ki so jo začeli leta 2015 in katere cilj je pomagati tistim, ki lahko merijo na kolajne.

"Izpolnjujem vse pogoje. Preprosto sem začuden nad tem, da me ni na seznamu. Ne vem, kaj lahko še storim, da dokažem svoj prav," je dejal Kang. Ta pravi, da je v pogovorih z italijanskimi strokovnjaki oziroma elitno vadbeno mrežo v Italiji (Campionati Nazionali Universitari). Italijani so mu obljubili 2000 dolarjev pomoči na mesec, a bi moral za to tekmovati za Italijo.



Na Topsu je trenutno 107 imen, ki jih bodo Indijci podprli za igre Commonwealtha in azijske igre prihodnje leto ter za olimpijske igre leta 2020 v Tokiu.

Kang je bil avgusta v Londonu na SP šele 12., a pravi, da je odločen, da dokaže svoj prav. "Atleti vedo, da sem že vrgel 88 metrov, 90 metrov znaša olimpijski rekord, torej ni dvoma, da bom dobil odličje," je samozavesten Kang.

Značke: atletika, indija

Članki iz rubrike