janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

revščina Svet24.si

Položaj Slovenca: lani smo živeli malo bolje

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

STA
STA
0 16.08.2017 12:55:53

Slovenija bo imela na EP v Münchnu štiri vroče adute

www.alesfevzer.com
München bo v petek in soboto gostil evropsko prvenstvo športnih plezalk in plezalcev v balvanskem plezanju. Balvansko prvenstvo stare celine bo hkrati sklepna tekma svetovnega pokala v balvanih, kar pomeni, da bodo v bavarski prestolnici okronali nove evropske prvake v balvanih in kombinaciji ter tudi skupne zmagovalce svetovnega pokala v balvanih.

Slovenijo bo na evropskem prvenstvu in tekmovanju svetovnega pokala zastopalo vsega skupaj devet predstavnikov, šest tekmovalk in trije tekmovalci.

Na seznamu, ki ga je določil selektor slovenske članske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren, so Janja Garnbret (Šaleški AO), Mina Markovič (ŠPK Plus), Katja Kadič (PK Škofja Loka), Julija Kruder (ŠPO PD Celje Matica), Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak), Lana Skušek (AO PD Črnuče), Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica), Gregor Vezonik (AK Ravne) in Anže Peharc (AO PD Kranj).

Prvi slovenski aduti za najvišja mesta so Garnbretova, Markovičeva, Kadičeva in Kruder. Garnbretova, ki blesti v težavnosti, je trenutno tretja v skupnem seštevku svetovnega pokala v balvanih. Letos je v svetovnem pokalu osvojila dve zmagi, enkrat pa je bila druga. Kadičeva, ki je bila dvakrat peta, v seštevku svetovnega pokala pred zadnjo tekmo zaseda šesto mesto, svetovni podprvak v balvanih leta 2014 Kruder, ki je letos na zmagovalni oder stopil s tretjim mestom, pa v skupnem seštevku balvanskega pokala zaseda sedmo mesto. Veteranka Markovičeva, evropska podprvakinja v balvanih leta 2013 v Chamonixu, je prvih šest tekem letošnjega svetovnega pokala v balvanih izpustila.V Münchnu bodo okronali tudi novega evropskega prvaka in prvakinjo v kombinaciji, torej najboljšega udeleženca in udeleženko obeh letošnjih evropskih prvenstev v športnem plezanju. V igri za kombinacijska odličja je trojica Slovencev. Markovičeva je na EP v težavnosti v italijanskem Campitellu v dolini Fassa osvojila srebrno kolajno, Garnbretova je bila četrta, Kruder 27.

Seznam dosežkov slovenskih športnih plezalk in športnih plezalcev na evropskih prvenstvih je sila bogat. Vsega skupaj so slovenski plezalci doslej na prvenstvih stare celine osvojili 17 odličij, kar sedem od teh je vpisala Markovičeva, ki je tako najuspešnejša slovenska tekmovalka na evropskih prvenstvih. Edino zlato kolajno na EP v balvanskem plezanju je leta 2008 na EP v Parizu osvojila Natalija Gros, ki je takrat osvojila tudi zlato odličje v kombinaciji. Leta 2010 na EP v Imstu pa je bila v kombinaciji zlata Mina Markovič.

Tekmovanje, ki bo potekalo ob olimpijskem stadionu, se bo začelo v petek s kvalifikacijami, na startu evropskega prvenstva in svetovnega pokala bo kar 292 tekmovalk in tekmovalcev. V soboto bodo na sporedu zaključni boji s polfinalom in finalom. Tokratna pravila, glede na to, da bo šlo za dve vzporedni tekmovanji, so nekoliko zapletena. Evropsko prvenstvo se bo odvilo v dveh krogih in se bo sklenilo že s polfinalom, ko bosta znana evropski prvak in prvakinja, neodvisno od tekme svetovnega pokala, katerega zmagovalec in zmagovalka bosta znana po finalu.

Značke: športno plezanje, ep

Članki iz rubrike