Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sk
sk
0 15.05.2017 21:07:33

Dekletom zasluženo bron

Prvi dan na mladinskem svetovnem prvenstvu v kegljanju je vedno namenjen ekipni tekmi za mladinke.

Selektor naših mladink, Iztok Kovač, ki je bil tu že zelo uspešen, je postavil ekipo v skladu s pričakovanji. Kot prvo igralko je na stezo poslal Kranjčanko Nušo Bajželj, ki bo sredi oktobra postala polnoletna. Nuša, ki je v letošnji sezoni naredila pod taktirko trenerke Brigite Strelec velik kvalitetni preskok, se je odločno pognala v boj s keglji. Predvsem je bila v igri na polno zelo dobra. Na koncu pa je pristala na zelo dobrih 595 kegljih. V uvodni skupini je prednjačila predvsem domačinka Bianca Zimmermann, ki je sicer članica tukajšnje odlične ekipe Lidosheim. To ekipo pa nekatere slovenske ekipe zelo dobro poznajo, saj je reden udeleženec evropskih pokalov. Nemka je na koncu zbrala kar 648 kegljev in svojo Nemčijo popeljala v zanesljivo vodstvo. Izkazala pa se je tudi Hrvatica Tea Dragičević, ki je prišla do 617 kegljev. Potem pa so rezultati začeli padati. Kot druga naša igralka je nastopila Ankarančanka Leila Lisjak. Tudi njen nastop lahko ocenimo kot dober, čeprav je podrla kar dosti manj od Nuše. Končala je pri 559 kegljih. Če bi bila malce bolj umirjena v igri na čiščenje, bi lahko prišla do kar dosti višjega rezultata. Potem pa je nastopila še ena debitantka, Sara Mržljak, sicer članica B ligaša Bela Krajina iz Črnomlja. Mlada Črnomaljka, ki bo čez točno dva tedna napolnila 17 let, je začela svoj nastop z vidno tremo. Potem pa ji je igra stekla. Predvsem je bila uspešna na čiščenju. Končala pa je pri 555 kegljih. Po tre igralkah so bile naše tako v igri za odličje. V veliki prednosti so bile Nemke. Tik pred nami pa so bile Hrvatice. Blizu pa so nam bile Madžarke, Poljakinje in Slovakinje.
Tako se nam je v zadnji skupini obetal ogorčen boj za srebro in bron. Kot zadnja v naši vrsti je nastopila Pivčanka Nataša Radič. Vsi po vrsti smo se malce zbali, da bi lahko podlegla pritisku, saj je bila vendarle na vidiku medalja. Toda tako trener Kovač kot tudi Nataša sta ostala zelo zbrana in mirno pripeljala nastop do odličnih 572 kegljev. Že sredi nastopa zadnje skupine, se je Radičeva otresla Poljakinje in sredi zadnjega niza se je lahko slišalo veselo vpitje iz tribun, saj je že takrat naša zadnja igralka dokončno potrdila da imamo bron. Zelo razburljivo pa je bilo na sosednjih stezah in s tem tudi na tribunah. Čeprav so imele Nemke +53 prednosti in pred nami še dodatnih 22 kegljev, pa se je njihova prednost začela topita. Zadnja Hrvatica, Tamara Sinkovič je svoj nastop opravila odlično in končala na 594 kegljih (to je bil daleč najboljši rezultat popoldanskega dela), je zadnja Nemka padla v veliko krizo. Žal pa domačini niso mogli poseči po menjavi, ker so jo že izkoristili pri tretji igralki. Tudi na tribunah (zbralo se je kar lepo število gledalcev) je zavladala panika. Dobesedno v zadnjem metu pa je Hrvaška prehitela domačinke in so lahko slednje popadale v objem, saj so prišle do nenadejane zlate medalje, medtem ko je pri domačinih zavladala velika žalost. Že praktično zagotovljeno zlato medaljo so izgubili za dva keglja.
Tudi v našem taboru je bilo veliko veselja, saj smo na koncu več kot zasluženo osvojili bron s prednostjo kar 36 kegljev. Takoj po koncu tekme je trener Iztok Kovač utrujen dejal: "Po odličnem uvodu Nuše, smo potem malce padli v rezultatu. Toda tudi konkurenca ni mogla narediti kakšnih boljši rezultatov. Steze so težke in ne dajejo nagrad. Na koncu pa je Nataša odigrala zelo dobro. Ne samo dobro, odlično. In medalja, za katero smo trdo delali v pripravljalnem obdobju je naša. Prvi del je za nami. Sedaj pa nas čaka nadaljevanje… verjamem da bomo sedaj rastli v formi, saj je osnovni cilj dosežen."
Potem pa so se vsi mirno pripravili na razglasitev, na kateri je bilo seveda največ veselja pri nas in seveda pri naših sosedih Hrvatih.


KONČNI VRSTNI RED MLADINKE EKIPNO: 1. HRVAŠKA 2326, 2. NEMČIJA 2324, 3. SLOVENIJA 2281    


Značke: kegljanje, dettenheim

Članki iz rubrike