Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ob
ob
05.05.2017 11:14:11
Deli članek:

Dolenjci in Prekmurci bližje finalu

Oste Bakal
Lahko Prekmurec Mitja Horvat ogrozi svoje Pucončane?

Po dobrem mesecu dni, ko so vmes namiznoteniški igralci in igralke odigrali številne turnirje, se ta konec tedna začenja končnica ligaškega dela prvenstva.

Bolj zanimivo bo pri moških, še zlasti na polfinalnem spopadu med Kemo Puconci in Fužinarjem Interdiskontom. Prekmurci in Korošci so bolj izenačeni kot Dolenjci in Štajerci, zato lahko že tokrat na Koroškem pričakujemo oster spopad. Najhujši nasprotnik varovancev trenerja Štefana Kovača bo gotovo njihov dolgoletni soigralec Mitja Horvat, ki je sposoben premagati vse tri Kemine igralce. Po drugi strani pa sta Horvatova soigralca Janez Petrovčič in Darko Jamšek nekoliko šibkejša člana, kar pomeni, da je zmagi bližje ekipa Keme, tako tokrat kot v skupni polfinalni razvrstitvi. Ko gre za dvoboj Krke proti Mariborčanom, je jasno, da so aktualni državni prvaki na čelu z odličnim Urošem Slatinškom veliki favoriti. Dolenjci zaradi Uroša že pred začetkom vodijo s 3:0, ob tem tudi Tilen Cvetko, Peter Hribar, Tilen Novak in Neven Karković, kdor bo pač igral, lahko premagajo vsakega posameznika mariborske ekipe.

Pri dekletih Korošice in Primorke ne bi smele imeti večjih težav in bi se že po povratnih dvobojih morale uvrstiti v finale. Res je sicer, da tudi Letrika, zlasti pa zaloška Vesna lahko osvojita kakšno točko, a težko je verjeti, da se v finalu ne bosta srečali Muta in Arrigoni Izola. Seveda pa je vse odvisno tudi od tega, s kakšnimi postavami bodo nastopile posamezne ekipe, kajti tudi favorizirani ekipi brez dvojčic Veronike oziroma Jane Ludvik nista povsem zanesljivi, da bosta brez težav prišli v finale.

V kvalifikacijah za 1. moško ligo je ljubljanska Olimpija, ki je bila predzadnja na lestvici, v rahli prednosti pred Kočevci, čeprav je ekipa Melamina bila druga med drugoligaši. Po drugi strani pa so v boju za 2. moško ligo igralci druge ekipe Krke v prednosti proti Preboldu.

PARI POLFINALA KONČNICE (VSE DANES OB 17. URI)
MOŠKI
ŽNTK Maribor – Krka
Fužinar Interdiskont – Kema Puconci.
Povratni tekmi bosta v sredo, 10.5. ob 17. uri v Novem mestu oziroma Puconcih, enako kot tudi morebitni tretji tekmi, ki bosta na sporedu v soboto, 13.5. ob 17. uri.
ŽENSKE
Letrika – Muta
Vesna Zalog – Arrigoni Izola
Povratni in morebitni tretji tekmi, bodo na Muti in v Izoli, v sredo, 10. oziroma v soboto, 13. maja ob 17. uri.
KVALIFIKACIJE ZA I. SNTL (DANES OB 17. URI)
MOŠKI
Olimpija – Melamin Kočevje
Povratna in morebitna tretja tekma bosta v Kočevju, v sredo, 10.5., oziroma v soboto, 13.5. ob 17. uri.
ŽENSKE
Jesenice – Cirkovce
Povratna in morebitna tretja tekma bosta v Cirkovcah, v sredo, 10.5. oziroma v soboto, 13.5. ob 17. uri.
KVALIFIKACIJE ZA II. SNTL (DANES OB 17. URI)
MOŠKI
Prebold – Krka II
Povratna in morebitna tretja tekma bosta v Novem mestu, in sicer v sredo, 10.5., oziroma v soboto, 13.5. ob 17. uri.