Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

rp
rp
0 29.01.2017 22:09:52

Izenačen boj za zadnje mesto na zaključnem turnirju balinarjev

Skala Sežana
Simon Maljevac (BZS)
Z izjemo Postojnske jame, ki je klonila na gostovanju pri Hrastu, so vsa moštva iz zgornjega dela lestvice v desetem krogu balinarske superlige zabeležila zmage.

Derbi sobotnega kroga je bil odigran v balinarski dvorani v Sežani, kjer je Hrast gostil Postojnsko jamo. Če je bilo glede na stanje na lestvici pričakovati izenačeno predstavo, je bilo razmerje moči na igriščih povsem na strani Kobjeglavcev. Ti so si že v uvodnem delu tekme priigrali vodstvo z 8:0, nato pa sta svoje delo v hitrostnem zbijanju brez napak opravila še bivši član postojnskega moštva Gašper Povh s 37 točkami ter izkušeni Zoran Rednak, ki je zbral zelo solidnih 40 točk. Za prve točke gostov je v natančnem zbijanju poskrbel Gašper Kraševec, ki je ugnal Matijo Povha, a je nato Gorazd Ferfolja s tesno zmago proti Andražu Rebcu s 15:14 domačinom dokončno zagotovil zmago, s katero še naprej držijo korak s Trato.

Škofjeločani so v soboto gostovali pri koprski Marjetici, ki je vse možnosti za uspeh zapravila že po klasičnih igrah, v katerih so Gorenjci zbrali maksimalno število točk. Po remiju v štafetnem zbijanju je na semaforju pisalo 3:15 v korist gostov, tako da je bil zadnji del tekme, v katerem sta si moštvi razdelili izkupiček, zgolj formalnost.

Bolj izenačen je bil začetni del dvoboja med Krimom in Aikea Anteno, a so Ljubljančani po izenačenju na 4:4 pritisnili na plin in si z devetimi točkami v tehničnih disciplinah na široko odprli vrata do zmage, ki so jo proti nerazpoloženim Portorožanom potrdili z odličnim zaključkom.

Za tretjo zmago domačinov v tem krogu so poskrbeli balinarji Agrochema, ki proti gostom iz Sežane niso dovolili presenečenja. Pri Novogoričanih velja pohvaliti solidnih 46 točk štafete Mitja Petrič - Klemen Sosič, medtem ko se je pri gostih, ki v drugem delu dvoboja niso bili enakovreden tekmec, najbolj izkazal Simon Požar s 36 točkami v hitrostnem zbijanju.

Vrh lestvice tako še naprej zasedata Trata in Hrast, Postojnčani držijo tretje mesto, za četrto mesto, ki še vodi na zaključni turnir za naslov prvaka, pa se bosta očitno potegovala Krim in Agrochem, medtem ko še naprej najslabše kaže Koprčanom.

Superliga, 10. krog
Krim - Aikea Antena 21:5
Hrast - Postojnska jama 18:8
Marjetica Koper - Trata 7:19
Agrochem - Skala Sežana 19:7
Vrstni red: Trata in Hrast 18, Postojnska jama 12, Krim in Agrochem 10, Skala 6, Aikea Antena 4, Marjetica Koper 2
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike