stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sk
sk
0 27.01.2017 20:32:43

Med kegljači v ospredju boj za obstanek

Kamničanke prihajajo v Kranj optimistično razpoložene.
psno
Zelo zanimiv krog se obeta v moški A ligi, kjer bo na sporedu kar nekaj zelo zanimivih tekem.

V Novi Gorici se bosta srečala Gorica in Konstruktor. Goričani bi se z zmago lahko spustili v enakovreden boj celo za tretje mesto, saj bi se mu približali le na eno točko zaostanka. Zelo zanimiva tekma pa bo tudi v Cerknici, kjer gostujejo Konjičani, ki so trenutno izenačeni na lestvici z Brestom. Oboji imajo le točko prednosti pred Kranjčani in dve pred zadnjimi Postojnčani.

Težka tekma pa čaka varovance Robija Blaha, igralce Proteusa, doma proti Hrastničanom. Nujno potrebujejo zmago, sicer jim bo začela že močno teči voda v grlo. Na drugi strani pa Enemon po domačem spodrsljaju proti Triglavu nujno potrebuje zmago, če želi ostati v boju za Evropo. Ne smemo pa pozabiti tudi na tekmo v Tržiču, kjer se bo vodilni Ljubelj pomeril z vedno nevarno Litijo. Gostje iz Zasavja vedno bolj delujejo kot kompaktna in enakovredna ekipa, zato Tržičane čaka zelo težko delo. Morda najlažje delo bodo imeli Kamničani, ki v Kranj prihajajo kot favoriti. Toda to bodo morali dokazati na stezah, saj se sicer lahko hitro znajdejo v težavah.

V okrnjenem krogu v ženski konkurenci pa so Brest, Ljubelj in Miklavž favoriti na svojih tekmah. Cerkničanke so v srečanju s Trebnjem velike favoritinje, saj je velika razlika v kvaliteti obeh ekip. Tudi Tržičanke bi morale na čelu s sestrama Mejač zelo zanesljivo opraviti z Impolom. Pogled na lestvico ne kaže na kakšno očitnejšo razliko med Miklavžem in Adrio, ki pa vsekakor obstaja. Če se še spomnimo, da je omenjeni Miklavž sklatil tudi Celjanke, potem smo povedali že veliko.

Mnogo več žara pa bo na tekmi v Kranju, kjer gostujejo Kamničanke, ki si želijo ujeti priključek v boju za mesta, ki vodijo v Evropo. Vsekakor imajo igralke Triglava prednost domačega kegljišča. Toda Kamnik si želi po nekaj letih ponovno uvrstiti v Evropo, zato dodatne motivacije dekleta izpod Velike planine niti ne rabijo. Veliko pa bo odvisno od tega, kako bo tokrat razpoložena mlada mamica Noemi Živkovič, ki je sicer vse bližje nekdanji vrhunski formi, ki jo je imela, preden je morala na porodniški dopust.

1. A ligah – moški, 12. krog
Triglav - Calcit (14.00)
Gorica - Konstruktor (16.00)
Proteus – Enemon (17.00)
Ljubelj - Litija (17.00)
Brest - Konjice (17.30)
Ženske
Ljubelj - Impol (13.00)
Triglav – Kamnik
Brest - Trebnje (14.00)
Miklavž - Adria (16.00)
Že odigrano: Proteus – Celje 0:8 (3192:3536)

Članki iz rubrike