Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
13.12.2016 10:25:38
Deli članek:

Jure Kozjek in Aleš Borčnik na dveh frontah

Zdenko Fajdiga
Davor Janžič in Dejan Tonejc

Na letošnjem evropskem članskem prvenstvu, ki bo od 15. do 18. decembra v Nici, se bodo balinarji iz 18 držav borili za kolajne v petih disciplinah, med njimi tudi Slovenci.

Prireditelji so se zaradi finančnih stroškov odločili za skrajšan program, 'črtali' pa so disciplino bližanja in zbijanja v krog. Kljub temu bodo naši v Franciji v kompletni zasedbi, s peterico, ki je bila zelo uspešna na zadnjem SP na Reki. Na 'strelski liniji' bodo po abecednem redu Aleš Borčnik (hitrostno, štafetno zbijanje), Davor Janžič (dvojica), Jure Kozjek (klasično, natančno zbijanje), Anže Petrič (štafetno zbijanje) in Dejan Tonejc (dvojica). Torej, najbolj 'zasedena' bosta Aleš in Jure, ki bosta branila naslov evropskih prvakov v 'brzincu' in klasični igri iz Kopra pred dvema letoma.

O izbiri reprezentance in načrtih na tem prvenstvu stare celine slovenski selektor. "To so preverjeni in izkušeni reprezentanti z lanskega svetovnega prvenstva. Tokrat je prišlo do manjše spremembe, v zahtevni in nepredvidljivi disciplini natančnega zbijanja sem dal prednost Juretu pred Davorjem. Imamo močno reprezentanco, v vseh disciplinah smo konkurenčni za odličja, prepričan sem, da se domov ne bomo vrnili brez kolajne," je povedal selektor Aleš Škoberne.

Prirediteljem so se prijavile Belgija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Finska, Francija, Nemčija, Italija, Luksemburg, Monako, Črna gora, Rusija, Srbija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švica in Turčija. Na seznamu hrvaškega selektor Milana Celije so Tomislav Kolobarić, Ivana Hajsek, Luka Žure, Leo Brnić in Marino Milićević, francoski 'šef' Manuel Bilon ima prav tako standarno zasedbo: Guillaume Abelfo, Alexandre in Gregory Chirat, Romain Garcia, Frederic Poyet, italijanska 'škvadra' Piera Ameria je naslednja: Luigi Grattapaglia, Luca Melignano, Danielle Micheletti, Emanuele Ferrero, Simone Mana.

Slovenska reprezentanca potuje v Nico v četrtek zjutraj, istega dne ob 18. uri bo slovesna otvoritev EP in predstavitev reprezentanc. V tekmovalni komisiji FIB bo tudi Marjan Ferfolja, med sodniki pa bo še ena slovenska nova mlada moč. Elvis Drožina naj bi, tako kot Marko Verk na minulem SP v Monaku, zadovoljil okus sodniške komisije mednarodne zveze. Prvenstvo se bo začelo v petek ob 8. uri s prvimi dvoboji dvojic (Janžič – Tonejc), sledile bodo kvalifikacije v štafeti, tudi z Borčnikom in Petričem.